Blanes Portada Turisme

Blanes demana vacunar els seus socorristes

Dos socorristes a Blanes amb mascareta mentre alguns banyistes estan a l'aigua. Foto: Aj. Blanes

L’Ajuntament de Blanes demana vacunar els seus socorristes abans que comencin a omplir-se les platges del municipi. Des de l’Ajuntament adverteixen que “seria impossible mantenir el servei” en cas que hi hagi un positiu en algun membre d’algun dels equips que vigilen les platges més grans.
Poques setmanes abans de l’inici de la temporada de bany, alguns municipis de la Costa Brava comencen a planificar-la. A Blanes, on és l’Ajuntament qui gestiona el servei, el consistori demana al Govern que els doni les indicacions pertinents per poder començar a dissenyar la campanya. S’espera, de moment, que vingui almenys el mateix nombre de turistes de l’any passat.
En total, l’Ajuntament contracta 25 socorristes, tot i que en el mateix torn en treballen 21. Deu d’ells ho fan a la platja de s’Abanell –la més gran-, vuit a la Central i tres més a Cala Bona, un petit racó que l’any passat es va haver de tancar diversos cops perquè l’aforament estava complert.
L’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, demana que Salut valori la funció i les circumstàncies de feina d’aquests professionals i que els vacuni abans que comenci la temporada. “Hem de tenir en compte que és un personal que està en contacte amb molta gent, en un àmbit on no hi ha mascaretes i on s’està més relaxat”, assenyala el batlle.

No es podria assumir el servei amb un positiu

Qui també ha mostrat la seva preocupació ha estat el cap de Protecció Civil de Blanes, Josep Lluís Puy, que considera “molt important” que els socorristes estiguin vacunats “per incrementar encara més la seguretat”. Puy assenyala que si es detectés un positiu en una de les platges grans, no es podria assumir el servei perquè s’hauria d’aïllar tot l’equip.
Això faria que, si es produís a la platja Central, vuit socorristes haurien de confinar-se. En aquest cas, no n’hi hauria suficients, encara que treballessin els que descansen. A la pràctica, obligaria a abaixar la bandera blava i tancar la platja, per evitar riscos. De fet, l’any passat ja es va viure una situació complicada quan es va haver d’aïllar els tres treballadors de Cala Bona per un contacte estret d’un d’ells.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*