Portada Sils Societat

Sils estrena la plataforma digital de participació ciutadana Decidim

La plataforma de participació ciutadana Decidim arriba a Sils. Foto: Diputació de Girona

Sils és un dels onze municipis gironins que estrenarà Decidim, la plataforma digital de participació ciutadana de la Diputació de Girona. La plataforma posa en funcionament el Pla de Serveis d’Assistència en Participació Ciutadana, Bon Govern i Transparència de l’ens supramunicipal.
Decidim, la plataforma digital de participació ciutadana de la Diputació de Girona, es posa en funcionament després de prop de dos anys en fase pilot. Sils serà un dels onze municipis gironins que s’adheriran a aquesta eina. L’objectiu de Decidim és impulsar i facilitar les aportacions ciutadanes en la presa de decisions relacionades amb les polítiques públiques dels municipis. Així, amb l’inici operatiu es posen en ple funcionament els diversos recursos emmarcats en el nou Pla de Serveis d’Assistència en Participació Ciutadana, Bon Govern i Transparència de la institució.

Una eina de col·laboració ciutadana amb les institucions

El vicepresident primer de la Diputació, Pau Presas, destaca que “es tracta d’un element clau per alinear les polítiques municipals amb les necessitats reals de la ciutadania, de manera que es puguin prendre decisions intel·ligents i implementades de forma adequada”. I és que a través d’aquesta eina, els ciutadans podran participar de la presa de decisions polítiques dels ajuntaments. En concret, podran engegar processos participatius, convocar assemblees periòdiques, impulsar iniciatives individuals a través de la recollida de firmes digitals o realitzar consultes municipals, entre d’altres.
Aquesta setmana els ajuntaments participants han rebut formació en relació amb la gestió inicial de l’eina. La setmana vinent, Decidim ja estarà disponible i l’Ajuntament de Sils podrà accedir a la seva àrea personalitzada. Les inscripcions estan obertes a tots els ajuntaments de la demarcació de Girona.
La plataforma Decidim està desenvolupada en codi lliure i obert. Es tracta d’un projecte col·laboratiu en el qual, a més de la Diputació de Girona, participen nombroses institucions tant catalanes com estatals i internacionals.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*