Portada Sils Societat

Sils augmenta la separació de residus fins al 82% en el primer mes del porta a porta

Cubell del porta a porta

Sils ha passat de reciclar un 23 per cent dels residus a un 82 per cent durant el primer mes d’implantació del sistema de recollida de residus porta a porta. Les xifres les han donat a conèixer l’Ajuntament de la població i el Consell Comarcal de la Selva aquest dilluns a mode de balanç del primer mes de recollida porta a porta.
La fracció orgànica ha experimentat el canvi substancial més important, passant d’un 17,55% al 76,26%. Històricament, la fracció orgànica ha estat el residu que menys s’ha reciclat a Sils, i també al conjunt de la comarca de la Selva. A Sils ha passat de 23 tones mensuals a 63 tones, suposant un increment del 170%. Des del Consell Comarcal són optimistes i esperen que en les properes setmanes s’arribi “gairebé” al 100% de recollida selectiva.
Per altra part, des d’aquest dissabte la recollida dels dissabtes a la nit de les zones residencials (King Park, Vallcanera i Les Comes) es fa en dos torns de manera que la recollida d’envasos i orgànica comença a les deu de la nit, en compte de fer-ho al matí. Aquesta mesura excepcional s’introdueix només per la nit de dissabte a diumenge, la resta de recollides seguiran amb el mateix sistema, fins a entrar en la temporada alta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*