Portada Societat Vilobí d'Onyar

La guàrdia municipal de Vilobí d'Onyar deté un veí per tràfic de drogues

L'embolcall amb la droga que la guàrdia municipal de Vilobí d'Onyar va comissar al detingut en el moment d'arrestar-lo. Foto: cedida a l'ACN per la guàrdia municipal de Vilobí d'Onyar

La guàrdia municipal de Vilobí d’Onyar ha detingut un veí del poble per traficar drogues en una actuació pionera. Tot i que entre les competències del cos no hi ha la de fer detencions, els vigilants municipals s’han emparat en què la llei permet que qualsevol persona en detingui una altra quan intenti cometre un delicte o bé l’enxampi “in fraganti”.
El detingut té un local al poble i feia mesos que els veïns es queixaven que aprofitava el negoci per dedicar-se a traficar amb drogues. L’Ajuntament ja ho havia posat en coneixement dels Mossos d’Esquadra, però els vigilants municipals van arrestar el veí després d’aturar-lo quan anava amb cotxe i trobar-li droga al damunt.
Tot i que entre les competències dels vigilants municipals no hi ha la de fer detencions, els de Vilobí d’Onyar s’han emparat en l’article 490 del Codi Penal. En concret, la llei permet que qualsevol persona en pugui arrestar una altra si la sorprèn en el moment d’anar a cometre un delicte o bé l’enxampa “in fraganti”. Així doncs, després de fer un seguiment al sospitós, els vigilants municipals el van arrestar el 26 de febrer passat, quan es disposava a fer un intercanvi de droga. Els guàrdies van aturar-lo quan anava en cotxe i, al damunt, van trobar-li una paperina de droga.

L’Ajuntament es personarà com a acusació popular

El detingut va passar la nit a les dependències de la guàrdia municipal i l’endemà, juntament amb tots els indicis i proves recollides, els vigilants municipals el van traslladar al jutjat. L’alcaldessa de Vilobí diu que, tot i que el cas és “atípic”, s’ha tingut molta cura en què “tot fos subjecte a llei”.
Ara, el jutjat d’instrucció ja investiga el cas. L’Ajuntament de Vilobí, de fet, ja ha anunciat que s’hi personarà com a acusació popular; sobretot, expliquen, per a lluitar contra “el sentiment creixent d’impunitat en aquest tipus de delictes”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*