Lloret de Mar Portada Societat

El passeig marítim de Lloret mantindrà el doble sentit de circulació

El passeig marítim de Lloret de Mar mantindrà el doble sentit de la circulació després que així ho hagi volgut un 68,5% dels enquestats al procés participatiu. En total hi ha hagut 3.020 vots, un 31,4% dels quals ha apostat per mantenir només un sentit de la circulació, sigui en sentit Just Marlès o sa Caleta.
L’Ajuntament de Lloret ja ha publicat els resultats de les votacions del procés participatiu per millorar la mobilitat del passeig Marítim de Lloret, que han tingut lloc del 8 al 14 de març. En total hi ha hagut 3.020 vots, dels quals un 68,5% ha demanat que es mantingui el doble sentit de la circulació. D’altra banda, un 31,4% ha escollit l’opció d’un únic sentit de circulació (un 16,8% en sentit Just Marlès i un 14,5% en sentit sa Caleta).
Pel que fa a reduir el trànsit en certes franges horàries, un 24,2% han preferit tancar el passeig al trànsit motoritzat en un horari de 7 h a 13 htot i que garantint l’accés de veïns, transport públic i col·lectiu, ciclomotors i motocicletes i serveis d’emergència les 24 h. Un 7,1% dels vots aposta per no establir franges horàries.

Procés de participació ciutadana

L’Ajuntament de Lloret va obrir aquest procés de participació ciutadana per millorar la mobilitat del passeig marítim arran de la bona acceptació que va tenir el tancament del trànsit rodat durant el confinament. Llavors, es va tancar el trànsit durant les franges horàries esportives i de passeig (de 6 h a 12 h i de 19 h a 23 h), una prova pilot que el govern municipal va implementar arran de les restriccions de mobilitat i que es va allargar fins al mes de setembre.
A la fase de votació hi han pogut participar les persones empadronades a Lloret a partir de més de 16 anys (fets abans del 14 de març). El cens, doncs, ha estat de 32.591 persones, 3.020 de les quals han participat del procés.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*