Societat

Lloret presenta a votació les propostes per a millorar la mobilitat al passeig marítim

L’Ajuntament de Lloret ha presentat les tres propostes per millorar la mobilitat al passeig marítim que aniran a la votació. Aquesta votació, que es podrà fer des d’una plataforma online, estarà activa entre el 8 i el 14 de març.
L’alcalde de Lloret de Mar, Jaume Dulsat, la regidora de Participació Ciutadana, Lara Torres i el regidor de Mobilitat, Cristian Fernández, han presentat les tres propostes per millorar la mobilitat al passeig marítim. La primera proposta és deixar la mobilitat del passeig marítim com està actualment; és a dir, oberta al trànsit rodat en els dos sentits. La segona aposta per deixar un únic carril de circulació augmentant l’espai per a vianants al llarg de tot el passeig marítim en sentit avinguda Just Marlés. La tercera opció, d’altra banda, implica fer el mateix però en sentit sa Caleta.
En el cas de la segona i la tercera proposta, s’eliminarien les places de zona blava ubicades davant del passeig de Jacint Verdaguer. A més, s’habilitarien dos nous espais per a l’estacionament de motocicletes als extrems del front marítim.

Votació virtual

La votació de les tres propostes tindrà lloc del 8 al 14 de març i es podrà realitzar via una plataforma virtual. A la fase de votació hi poden participar les persones empadronades a Lloret i que compleixen 16 anys abans del 14 de març. A la votació també s’inclou una darrera pregunta que fa referència a si l’opció triada ha de contemplar reduir el trànsit de vehicles en certes franges horàries. En aquest sentit, s’hi permetria l’accés lliure de vehicles de 7 h a 13 h i es garantiria l’accés de veïns i transport públic.
El mes de gener passat l’Ajuntament de Lloret va iniciar aquest procés de participació ciutadana arran de la bona acceptació que va tenir el tancament del trànsit rodat al passeig marítim durant les franges horàries esportives i de passeig. Amb tot, la proposta escollida tindrà un temps de prova fins que els responsables tècnics validin la seva viabilitat per la mobilitat general del municipi.

Marina Alaminos

Recent Posts

Neix marina360, el portal de continguts digitals de Ràdio Marina

marina360 és el nom resultant de la integració de tres60.cat en l'estructura empresarial de Ràdio…

2 years ago

Nou cicle de tallers per a persones emprenedores a Santa Coloma de Farners

Aquesta setmana -dimecres concretament- comença el nou cicle de tallers adreçats a emprenedores i emprenedors…

2 years ago

Podcast notícies360 del divendres 14/01/2022

Escolta-ho aquí: Vols rebre el podcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L'enviem cada dia a…

2 years ago

Blanes, Lloret i Tossa suspenen per segon any consecutiu el Carnaval de la Costa Brava Sud

Aquest 2022 tampoc hi haurà Carnaval de la Costa Brava Sud per la pandèmia. Ho…

2 years ago

Diverses famílies de blocs de pisos ocupats de Santa Coloma critiquen que se’ls ha tallat la llum ‘sense cap avís’

Diverses famílies de blocs ocupats a Santa Coloma de Farners critiquen que se'ls ha tallat…

2 years ago

L’aeroport de Girona podria arribar als 7 milions de passatgers amb l’estació de l’AVE

Passatgers arribant a l'aeroport de Girona. Foto: Aleix Freixas/ACN El nou pla director de l'aeroport…

2 years ago