Arbúcies Política Portada

L’Ajuntament d’Arbúcies aprova una moció de suport a Pablo Hasél

El Ple de l’Ajuntament d’Arbúcies va aprovar divendres la moció de suport al cantant Pablo Hasél, empresonat el passat 16 de febrer per apologia del terrorisme i calúmnies i injúries a la Corona i a les institucions de l’Estat per una cançó. La moció denuncia l’existència de “sentències polítiques als tribunals espanyols” i subratlla que la llibertat d’expressió i opinió és un “dret fonamental de tot individu”.
La moció de l’Ajuntament d’Arbúcies va comptar amb els vots favorables d’Entesa per Arbúcies, ERC i la CUP. Els grups municipals van acordar així “denunciar un cop més les sentències polítiques dels tribunals espanyoles que posen en dubte les garanties de tot el sistema judicial i la separació de poders, que ha de ser un dels pilars de tota democràcia”. A més, es va reiterar el compromís de la vila amb la llibertat d’opinió i expressió i en la defensa dels drets fonamentals de tota la ciutadania.
Amb tot, el ple de l’Ajuntament condemna la pena imposada al cantant i promou una modificació del Codi Penal “on es despenalitzin aquest tipus de delictes i on es protegeixi la llibertat d’expressió en lloc de sancionar-la”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*