La Selva Portada

La Selva va netejar 55 hectàrees de bosc durant el 2020

El Consell Comarcal de la Selva ha netejat 55 hectàrees de bosc en diferents punts de la comarca durant el 2020 per crear les franges perimetrals que marca la llei per a la prevenció d’incendis forestals. A aquesta xifra se li sumen 50 hectàrees més de zones verdes que també s’han netejat. Aquests treballs s’han dut a terme en el darrer any en urbanitzacions de Maçanet de la Selva, Santa Coloma de Farners, Vilobí d’Onyar i Anglès. De cara a aquest 2021 es preveu que s’afegeixin entre 30 i 40 hectàrees més de franges en urbanitzacions de Sils i Massanes.
Les dades s’han donat a conèixer aquest dijous durant la presentació del servei de prevenció d’incendis del Consell Comarcal a la urbanització Santa Coloma Residencial de Santa Coloma de Farners.
L’objectiu final és facilitar la feina dels Bombers en cas d’incendi, segons ha explicat el president de l’ens selvatà, Salvador Balliu.

“Hi ha dues coses. Primer les franges per protegir les urbanitzacions. Han de ser urbanitzacions segures, sobretot en elements de foc. I també la netega de parcel·les d’interior on també es produeix inseguretat i algun foc. Quan hi ha un incendi la gent s’ha de poder quedar a casa seva amb seguretat i no evacuar les urbanitzacions com feien els bombers i els mossos, que no es dedicaven a apagar el foc sinó a evacuar la gent”.

Actualment un total de 13 municipis de la Selva tenen delegat al Consell Comarcal el servei de prevenció d’incendis. Es tracta d’Anglès, Breda, Caldes de Malavella, Maçanet de la Selva, Riudarenes, Sant Hilari Sacalm, Sils, Tossa de Mar, Vilobí d’Onyar, la Cellera de Ter, Lloret de Mar, Massanes i Santa Coloma de Farners.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*