Lloret de Mar Política Portada Salut

Lloret disposarà d’un protocol de seguretat específic per a les eleccions

Des de fa setmanes s’ha creat un grup de coordinació que està fent els preparatius en matèria sanitària. Foto: Aj. Lloret

L’Ajuntament de Lloret de Mar ha creat un protocol de seguretat de la Covid-19 específic per a les eleccions d’aquest diumenge. El protocol que s’implementarà segueix les directrius de la Direcció General de Participació Ciutadana i Processos Electorals.
Lloret va crear fa tres setmanes aquest dispositiu de coordinació de seguretat sanitària per a les eleccions del 14-F. El protocol inclou un controlador d’accessos a l’entrada de cada un dels col·legis electorals. A més, també contempla un altre controlador a l’interior dels edificis per organitzar les cues i controlar el flux dels votants dins dels col·legis. L’objectiu del protocol és garantir el manteniment de les distàncies de seguretat i l’ús obligatori de la mascareta.
A dins dels col·legis electorals de Lloret de Mar hi haurà dues cues; una per consultes i un altre per anar directament a votar. Així mateix, a cada col·legi s’ha establert circuits d’entrada i de sortida per evitar aglomeracions. Pel que fa al protocol de neteja, s’oferirà de forma permanent i amb especial reforç a les zones comunes -com poden ser les taules i cabines. A cada punt de votació hi haurà també gel hidroalcohòlic i un recordatori de les mesures sanitàries bàsiques.

“Votar amb les màximes garanties de seguretat”

En paraules del regidor de l’Oficina d’Informació i Atenció al Ciutadà (OIAC), Xavier Flores, s’està “treballant en un protocol sanitari que garanteixi que la nostra ciutadania pugui exercir el seu dret democràtic i votar amb les màximes garanties de seguretat”. Flores ha remarcat que “la prioritat és conjugar el dret al vot amb el dret a la salut”.
A Lloret tenen dret a vot un total de 20.123 residents i 815 electors residents a l’estranger. Respecte dels col·legis electorals, s’ha aprovat els següents espais: Casa de la Cultura (4.686 electors), Teatre Municipal (4.081 electors), Pavelló vell (6.572 electors) i Pavelló Pompeu Fabra (4.784 electors).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*