La Selva Portada Sils Societat

Sils implanta aquest dilluns el sistema de recollida porta a porta

Sils comença el porta a porta

L’Ajuntament de Sils ha retirat aquest cap de setmana els contenidors d’escombreries dels carrers de la població -excepte els de vidre- i ha acabat de repartir els cubells per a la recollida de residus porta a porta que aquest dilluns comença a la població. D’aquesta manera, es converteix en el primer municipi de la comarca de la Selva que aquest 2021 posa en funcionament aquest sistema de recollida d’escombreries i que portarà a terme l’empresa pública comarcal Nora. En les properes setmanes és previst que també iniciïn el porta a porta les poblacions de Caldes de Malavella i Hostalric.
En els darrers mesos s’ha portat a terme una campanya de comunicació a través del Consell Comarcal de la Selva i s’han fet diverses reunions informatives amb els diferents col·lectius del municipi. Tot i això, l’Ajuntament i el Consell Comarcal habilitaran una oficina d’atenció al públic que funcionarà durant un mes i mig per atendre les persones que encara no tenen el material per fer el porta a porta.
El reciclatge porta a porta és un sistema de recollida de residus dipositats de forma separada en diferents cubells individuals i que es recullen domicili per domicili. Les xifres demostren que els percentatges de recollida selectiva més alts es donen en municipis on està implantat aquest sistema. Com a mínim un dels cubells emprats porta un xip electrònic que l’identifica amb l’adreça de la llar.
Les poblacions de la comarca de la Selva en les que ja funciona el porta a porta són Riudellots de la Selva, Vilobí d’Onyar, Breda i Osor. A banda de Caldes de Malavella i Hostalric també és previst que implantin aquest sistema de recollida durant el 2021 els municipis del Ter Brugent. A banda de Santa Coloma de Farners, la gran assignatura pendent continua sent la Selva Marítima, on es generen una gran part dels residus de la comarca.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*