Blanes Portada Societat

Blanes arriba al miler de sancions i 11.000 identificacions des de l'inici de la segona onada

Un control de la Policia Local de Blanes. Foto: Cedida a l'ACN per l'Ajuntament de Blanes

La Policia Local de Blanes ha posat prop d’un miler de multes a ciutadans que s’han saltat el confinament des de l’inici de la segona onada. A més, s’ha identificat fins a 11.000 vehicles; un d’ells que havia conduït des d’Irlanda fins a la Selva Marítima en cotxe.
Tot i que des del cos assenyalen que s’ha reduït el nombre de sancions per no portar mascareta els darrers tres mesos, els agents han continuat trobant-se amb “actituds irresponsables”, especialment en qüestions de mobilitat. Des de l’inici de la segona onada la Policia Local ha posat prop d’un miler de multes i ha identificat 11.000 vehicles.
En aquest sentit, el cap de la Policia Local de Blanes, Joan Garcia, assenyala que han volgut ser “molt constants” amb els controls, no només amb els que es fan a la carretera, sinó també amb els patrullatges. De fet, bona part de les multes que es posen actualment tenen a veure amb el fet d’estar al carrer més enllà de l’hora establerta. Garcia explica que, a diferència dels primers sis mesos de pandèmia, han notat que ara els ciutadans respecten molt més l’ús de mascareta.

D’Irlanda a Blanes sense controls

En canvi, s’ha trobat situacions anecdòtiques que han acabat amb multes. Una de les més curioses va ser amb un conductor que va circular des d’Irlanda fins a la capital de la Selva Marítima. Quan els agents el van aturar, l’home els va dir que era el primer control que es trobava en tot el trajecte. Una situació calcada es va viure amb un ciutadà que venia de València i que va viatjar fins a Blanes. Tanmateix, Garcia explica que són situacions “anecdòtiques” i considera que en general “es veuen molts controls” a les carreteres.
Destaquen també les tres multes que acumulen un bar i una estètica de la ciutat per incomplir la normativa. O la sanció imposada a un local de queviures on, a més de superar l’aforament màxim permès, s’hi estava consumint a l’interior.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*