Breda Educació Portada

Educació anuncia que Breda tindrà un institut escola el curs vinent

El conseller Bargalló, en una imatge de recurs. Foto: ACN - Àlex Recolons

El proper curs escolar 2021-2022 el Departament d’Educació incorpora a l’oferta educativa de la Selva un nou institut escola. Serà a Breda, amb un centre que neix fruit de la fusió de l’escola Montseny i de la segona seu de l’institut Hostalric, situada al municipi.
El conseller d’Educació, Josep Bargalló, ho ha explicat durant la visita que ha fet aquest dijous a les dues poblacions. En concret, ha remarcat que es tracta d’una proposta per “solidificar l’oferta de secundària a Breda”. L’oferta -ha dit- ara “ja quedarà completa amb la creació d’un institut escola entre l’escola de sempre i la secció incompleta de l’institut d’Hostalric”.
L’escola Montseny és un centre amb 342 alumnes d’infantil i primària. La segona seu de l’institut Hostalric a Breda té 111 alumnes entre 1r i 3r d’ESO, i el curs que ve oferirà l’etapa completa amb el 4t d’ESO. “Com en tots aquests casos, hi ha dubtes damunt la taula, per part del professorat, per part de les famílies i per part de l’ajuntament. Hem estat parlant d’aquests dubtes, intentant resoldre’ls i posar un equip de treball per tirar endavant el projecte, que serà bo perquè a Breda hi haurà una oferta completa de secundària obligatòria”, ha afirmat Bargalló. El conseller també remarca que així l’institut d’Hostalric també podrà millorar la seva oferta de postobligatòria.

Visita del conseller a Maçanet de la Selva
Posteriorment, el conseller d’Educació s’ha desplaçat a Maçanet de la Selva, on l’ha rebut a l’ajuntament l’alcaldessa, Natàlia Figueras. Al municipi ha visitat l’escola Sant Jordi, l’escola Arrels i l’institut. L’institut té 259 alumnes d’ESO i participa en diversos projectes del Departament d’Educació –Xarxa de competències bàsiques, Erasmus-. També disposa d’un Pla Educatiu d’Entorn i treballa en xarxa amb entitats culturals, acadèmiques i esportives del municipi. Bargalló ha avançat que es construirà un nou edifici per a l’institut, que fa anys que està en mòduls prefabricats, un cop l’ajuntament cedeixi el solar.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*