Portada Santa Coloma de Farners Societat Tossa de Mar

Només 5 persones podran acompanyar el Pare Pelegrí de Tossa

El Pare Pelegrí a la seva arribada a El Molí. Foto: David Rueda - Aj. SCF

L’any passat va ser el temporal Gloria el que va impedir per qüestions de seguretat que moltes persones acompanyessin al Pare Pelegrí de Tossa en el seu camí fins a Santa Coloma de Farners. Enguany són les restriccions de la pandèmia les que impediran aquest peregrinatge però no que la població compleixi el vot de vila. Només 5 persones podran acompanyar el Pare Pelegrí fins a Santa Coloma i de tornada a Tossa. Serà el proper 20 de gener a les set del matí quan es desvetllarà la identitat del Pelegrí en el ritual de l’església de Sant Vicenç de Tossa de Mar, però amb aforament restringit.
L’aforament a l’església quedarà reduït a un 30% amb un màxim de 100 persones segons marca la normativa del Procicat vigent. Les processons es faran sense públic i amb el mínim de components prèvia autorització del Procicat.
La tradició explica que la pesta es va abatre sobre la vila i els tossencs i tossenques van demanar la intercessió de Sant Sebastià, prometent que, si l’erradicava, anirien cada any en pelegrinatge fins a la capella del sant més propera, situada a Santa Coloma de Farners. L’epidèmia va desaparèixer i els vilatans, des de llavors, compleixen la prometença, anomenada “El Vot del Poble”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*