Comunicació Portada

Les ràdios privades acusen el govern de voler privatitzar les ràdios municipals

Estudi de ràdio

L’Associació Catalana de Ràdio (ACR), entitat que agrupa la major part de les emissores privades de Catalunya, denuncia en un comunicat “l’intent del Departament de Presidència d’obrir el procés de privatització de les ràdios municipals i de blanquejar les cessions il·legals que ja s’han fet”.
Segons l’ACR un projecte de drecret Llei elaborat per Presidència “vol forçar la norma per legalitzar les cessions d’explotació a empreses privades de les freqüències municipals de Catalunya amb el pretext d’adaptar-se a la directiva europea”.
Fins ara, l’ACR ha denunciat davant del Consell de l’Audiovisual de Catalunya i, en alguns casos, davant la justícia ordinària els consistoris de Santa Coloma de Farners, Girona, Berga, Santa Cristina d’Aro, Castellvell del Camp, Sant Sadurní d’Anoia, Sant Just d’Esvern, Sant Pol de Mar i Sant Vicenç de Montalt, . Algunes de les emissores d’aquests municipis ja no funcionen, com per exemple la de Santa Coloma de Farners. En altres casos, com el de Sant Pol de Mar, la justícia ha donat la raó a les ràdios privades. Una sentència del 26 de novembre va declarar il·legal i anul·la el contracte entre l’Ajuntament de Sant Pol i una empresa privada per gestionar la seva emissora municipal.
Des de l’ACR consideren que el Departament de Presidència pretén legalitzar a posteriori “situacions decididament irregulars d’emissores municipals per interessos polítics o empresarials que no tenen res a veure amb els objectius de la comunicació local”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*