La Selva Portada Societat

SOS Costa Brava demana que es retiri la candidatura a Reserva de la Biosfera de la Costa Brava

Concentració Calella

SOS Costa Brava demana la retirada de la candidatura a Reserva de la Biosfera de la Costa Brava arran de l’avaluació desfavorable que n’ha fet el Consell Científic del Comitè Espanyol. En un comunicat, els ecologistes remarquen que la candidatura mai ha estat una demanda del territori.
Segons SOS Costa Brava, la majoria dels ajuntaments que volen obtenir el distintiu, “a la vegada, mantenen unes expectatives de creixement urbanístic desmesurat”. En aquest sentit, en un comunicat denuncien que “avui, cap municipi –excepte Santa Cristina d’Aro per sentència judicial- ha iniciat la revisió del seu planejament per apostar pel decreixement i per la revitalització de centres urbans i habitatge en desús”.
A més, diuen que alguns ajuntaments s’han posicionat públicament contra el Pla Director Urbanístic de la Costa Brava. Amb relació a la conservació patrimonial, ecològica i paisatgística, asseguren que tots els espais naturals protegits de la Costa Brava estan “infradotats en equips humans i recursos econòmics”; un fet que, expliquen, “no els permet garantir-ne la conservació”.

Avaluació desfavorable de la proposta per “qüestions estructurals insalvables”

SOS Costa Brava també al·lega que la Generalitat continua apostant per l’autopista de la Costa Brava, amb el tercer projecte de prolongació de la C-32 en tràmit. Amb tot, entenen “la bona voluntat” de la candidatura, però consideren que la figura “no encaixa amb la realitat de la Costa Brava”. De fet, afirmen que “la Costa Brava és, per contra, un territori densament poblat, sotmès al turisme massiu des de fa més de mig segle”. Per tant, afegeixen, la prioritat hauria de ser promoure mesures de restauració ecològica i d’adaptació als impactes de la crisi climàtica.
Segons els ecologistes, l’informe del Consell Científic fa una avaluació desfavorable de la proposta arran de “qüestions estructurals insalvables”. SOS Costa Brava considera que aquestes qüestions es deriven de la naturalesa de la Costa Brava com a “destinació madura de turisme massiu”. Entre elles, perquè compta amb zones de transició intensament poblades i difícilment reversibles pel que fa al seu model de desenvolupament”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*