Desmantellen una organització de tràfic de marihuana amb ramificacions a la Selva i la Costa Brava

Agents de la Policia Nacional han desarticulat una organització criminal dedicada al tràfic internacional de marihuana liderada des de Lloret de Mar. L’operació, focalitzada a Girona, s’ha saldat amb la detenció de tretze persones entre les quals es troba el líder de l’organització que la dirigia des de Lloret. Els habitatges intervinguts es trobaven principalment a la Selva i el centre neuràlgic de distribució era una nau industrial de Vidreres.
Els agents van interceptar un camió a La Jonquera amb un carregament ocult de més de 180 quilos de cabdells de marihuana amagats en sacs de pinso de gos. En els cinc registres practicats es van intervenir, entre altres efectes, diverses armes de foc, una ballesta amb fletxes de caça major, més de 99.000 euros en efectiu, set vehicles d’alta gamma i un vaixell.

Vuit detinguts en presó preventiva

Dels tretze detinguts, vuit han ingressat en presó preventiva. Ara, se’ls investiga com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública, pertinença a grup criminal, tinença il·lícita d’armes i frau de fluid elèctric. Segons la investigació, una nau industrial a Vidreres era el centre neuràlgic d’emmagatzematge i distribució. Entre els detinguts també hi ha un electricista de confiança que cobrava 15.000 euros per cada instal·lació i que muntava complexos sistemes elèctrics d’interior.

Habitatges localitzats principalment a la Selva

De les plantacions gestionades per l’organització en tenien cura parelles que, sota una falsa aparença de família, intentaven passar desapercebudes entre els veïns. Els habitatges es localitzaven principalment en urbanitzacions de la Selva i la Costa Brava.
A més, els integrants de l’organització prenien mesures de seguretat “excepcionals” perquè els carregaments de droga no fossin descoberts per la policia. De fet, per a detectar la presència policial, cada carregament era acompanyat fins a la seva destinació per dos vehicles i un segon camió llançadora.
D’altra banda, tot just aquest cap de setmana els alcaldes de la Selva, a través del Consell Comarcal, han demanat una reunió amb el ministre d’Interior del govern espanyol per a tractar la problemàtica de les ocupacions vinculades al tràfic de marihuana.

Marina Alaminos

Recent Posts

Neix marina360, el portal de continguts digitals de Ràdio Marina

marina360 és el nom resultant de la integració de tres60.cat en l'estructura empresarial de Ràdio…

2 years ago

Nou cicle de tallers per a persones emprenedores a Santa Coloma de Farners

Aquesta setmana -dimecres concretament- comença el nou cicle de tallers adreçats a emprenedores i emprenedors…

2 years ago

Podcast notícies360 del divendres 14/01/2022

Escolta-ho aquí: Vols rebre el podcast notícies360 gratuïtament al teu mòbil? L'enviem cada dia a…

2 years ago

Blanes, Lloret i Tossa suspenen per segon any consecutiu el Carnaval de la Costa Brava Sud

Aquest 2022 tampoc hi haurà Carnaval de la Costa Brava Sud per la pandèmia. Ho…

2 years ago

Diverses famílies de blocs de pisos ocupats de Santa Coloma critiquen que se’ls ha tallat la llum ‘sense cap avís’

Diverses famílies de blocs ocupats a Santa Coloma de Farners critiquen que se'ls ha tallat…

2 years ago

L’aeroport de Girona podria arribar als 7 milions de passatgers amb l’estació de l’AVE

Passatgers arribant a l'aeroport de Girona. Foto: Aleix Freixas/ACN El nou pla director de l'aeroport…

2 years ago