Lloret de Mar Portada Societat

Vist per sentència el judici contra els acusats de segrestar un veí de Lloret de Mar

Pla general de sis dels acusats de segrestar un veí de Lloret de Mar. Foto: ACN - Marina López

El judici contra set acusats de segrestar un veí de Lloret de Mar, tenir-lo en captiveri durant 10 dies i reclamar 1,5 milions d’euros de rescat, ha quedat vist per a sentència. La fiscalia ha rebaixat considerablement la pena que demana per als cinc processats que han reconegut els fets.
Inicialment s’enfrontaven a 24 anys i 3 mesos de presó i multa de 1.080 euros; ara se sol·licita que els condemnin a 6 anys i 8 mesos i que paguin multes per valor de 360 euros. Per als dos acusats que, al judici, han assegurat que no van tenir res a veure amb la banda que va orquestrar el segrest, la fiscalia manté la petició de 24 anys i 9 mesos i 25 anys i 9 mesos de presó.
Al final del judici, la fiscalia ha modificat l’acusació per a cinc dels acusats del segrest. Són els que el primer dia de judici, dilluns, van reconèixer els fets. La seva declaració a la sala de vistes de la secció quarta de l’Audiència de Girona va ser molt breu. Es van limitar a contestar amb un “sí” a les preguntes de la Fiscalia.

Han admès els fets

Tenint en compte que han admès els fets i que han consignat diners per pagar la possible indemnització a la qual els puguin condemnar, la fiscalia ha rebaixat considerablement la petició de penes. Inicialment, tots cinc s’enfrontaven a una pena de 24 anys i 3 mesos de presó i multa de 1.080 euros com a autors d’un delicte de segrest amb simulació de funció pública, robatori amb violència i intimidació amb ús d’arma de foc, pertinença a grup criminal, lesions, tracte degradant, amenaces continuades i un delicte lleu d’estafa continuada. Ara, la fiscalia demana per a aquests cinc acusats 6 anys i 8 mesos de presó i multes per valor de 360 euros. Els hi aplica una atenuant molt qualificada de reparació del dany. Les dues acusacions particulars i les defenses dels cinc processats s’han adherit a la nova petició de condemna de la fiscalia.
L’acusació pública, per contra, manté la petició inicial de penes per als dos processats que han negat la seva participació en els fets. Un d’ells s’enfronta a 24 anys i 9 mesos de presó i l’altre a 25 anys i 9 mesos. La fiscal també demana que cadascun pagui una multa de 1.080 euros per les lesions causades a la víctima.

Les defenses argumenten que no hi ha proves

Les defenses dels dos processats demanen l’absolució perquè consideren que no hi ha proves per condemnar-los. En el seu informe, la defensa d’un dels processats, encapçalada per l’advocat Lucas Arias Expósito, ha afirmat que l’acusació es basa en “meres hipòtesis policials que no s’han transformat en prova de càrrec”. En aquest sentit, ha dit que “existeixen dubtes, sospites, hipòtesis però no proves que sustentin una condemna”.
En aquest punt, el lletrat ha exposat que no hi ha cap prova directa i que l’acusació es basa en “un sol indici”. Es tracta del posicionament del telèfon del processat. “I ell ja ha explicat que els seus desplaçaments des de Madrid a Catalunya i a la zona propera de Toledo eren per motius laborals o per una operació de compravenda de cotxes”, ha dit l’advocat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*