Portada Societat Tossa de Mar

El confinament ha incrementat el nombre d'habitatges d'ús turístic a la Selva Marítima

Habitatge d'us turístic

El confinament ha fet incrementar els habitatges d’ús turístic a poblacions de la Selva Marítima com Tossa de Mar. També a d’altres municipis de la Costa Brava, com Begur o Platja d’Aro (Baix Empordà)
Tot plegat dificulta “encara més” les possibilitats d’emancipar-se dels joves que viuen en municipis del litoral gironí, on el lloguer s’ha disparat segons denuncien des dels Consells Comarcals de la Selva i el Baix Empordà. L’augment de demanda dels habitatges d’ús turístic dels darrers mesos, ha fet que els propietaris en treguin molt més rendiment que no pas si el posen de lloguer habitual, tot i que “hi ha més risc d’ocupació”. Des dels consells comarcals reconeixen que és un problema “important” que “no té fàcil solució”.
També cal tenir en compte que el pis turístic permet que l’amo el retiri de les pàgines web on l’ofereix quan vulgui, i el torni a tenir a la seva disposició. D’aquesta manera, no té un contracte que el lligui amb els inquilins i que sol estar entre els tres i cinc anys.

Un problema que també s’ha detectat a poblacions d’interior

Aquesta problemàtica, però no és exclusiva dels municipis de la costa. El president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu, lamenta que la tendència ha anat creixent i genera un problema “que cal afrontar”. “Els propietaris en treuen quatre o cinc vegades més i ens trobem amb una manca de pisos que és un problema que abans no teníem”, assenyala.
Balliu també explica que la solució passa per incrementar l’oferta de pisos de lloguer social, si bé considera que s’ha de donar “facilitats” als promotors i constructors i eliminar traves burocràtiques. “Hem d’aconseguir que els joves de la comarca es quedin aquí”, destaca Balliu.
L’increment de pisos i cases d’ús turístic comporta de retruc problemes amb veïns que es queixen dels sorolls. Una problemàtica que s’ha donat especialment aquest estiu quan no hi havia restriccions en nombre de persones. “Les cases són grans i hi caben deu o dotze persones que s’ajuntaven i feien una festa”, concreta Balliu.
Precisament, Tossa de Mar va aprovar l’any passat una moratòria en la concessió de llicències d’habitatges d’us turístic que al gener d’aquest 2020 el consistori va prorrogar sis mesos més.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*