Arbúcies Cultura Portada

El Patronat del Castell de Montsoriu aprova ampliar el pressupost per al 2021

Castell de Montsoriu. Foto: CC Selva

El Patronat del Castell de Montsoriu d’Arbúcies ha aprovat l’ampliació del pressupost per a l’any 2021. A la reunió també s’ha tractat l’estat d’execució de les obres i els projectes d’obres i el seu finançament, entre altres.
La reunió del Patronat del Castell de Montsoriu ha estat presidida pel president del Patronat del Castell i vicepresident primer del Consell Comarcal de la Selva, Pere Garriga. Garriga ha volgut destacar que “Montsoriu està vivint un moment molt bonic i convé, tot i la situació actual, continuar treballant com fins ara perquè aquest castell assoleixi l’esplendor que li pertoca dins el patrimoni cultural català”.
La sessió, on hi ha participat tots els ens que formen part del Patronat del Castell de Montsoriu, s’ha aprovat el pressupost per a l’any 2021. En aquest sentit, s’incrementarà la partida de comunicació; i és que enguany s’ha elaborat un Pla de Comunicació conjunt amb el Consell Comarcal. Garriga ha destacat que el Pla “ha de marcar la línia què cal seguir per continuar assolint noves fites com les d’aquest any”, en què el nombre de visites guiades al castell s’ha incrementat. En aquesta línia, Garriga ha assegurat que “el 2021 ha de ser l’any de consolidació del castell”.
A la reunió també s’ha parlat de l’estat d’execució de les obres del castell i el seu finançament. En concret, s’ha informat sobre la restauració del recinte sobirà, el mur de la capella i el recinte jussà.

Les excavacions redescobreixen el Castell de Montsoriu

D’altra banda, en el marc d’aquesta reunió també s’ha donat a conèixer els resultats de la campanya arqueològica del 2020. Les últimes excavacions fetes al castell de Montsoriu van finalitzar amb la troballa d’un cofre amb 33 monedes que daten d’entre el 1291 i la primera meitat del segle XIV. A més, es van trobar armes i elements quotidians de la mateixa etapa, entre d’altres. Així, els visitants podran gaudir d’aquestes troballes en les seves visites al castell.
La sessió també ha servit revisar els protocols d’adaptació de la Covid-19 des de la reobertura al públic el 17 de juliol.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*