Educació La Selva Portada

El Consell Comarcal de la Selva engega el programa Singulars 2020

El Consell Comarcal de la Selva ha donat el tret de sortida al programa Singulars 2020 amb la participació d’una quinzena de joves que volen formar-se i treballar en el sector industrial. En concret, el programa aposta per la formació en l’àmbit de la soldadura.
Singulars 2020 s’adreça a joves de 18 a 29 anys a l’atur i inscrits al Servei d’Ocupació de Catalunya, que siguin beneficiaris del programa Garantia Juvenil i de qualsevol nivell formatiu. La formació, que va començar el passat dimecres 21, s’allargarà fins el 22 de desembre. En total, els alumnes faran 160 hores de formació teòrica i pràctica en soldadura i sensibilització mediambiental; 40 hores de formació en competències professionals i 10 hores d’igualtat d’oportunitats i sensibilització mediambiental. Així, els participants de Singulars 200 faran cinc hores diàries de formació de dilluns a divendres.
Segons el conseller d’Ocupació, Eduard Colomé, al sector de la soldadura hi ha molta oferta de feina. I és que hi ha demanda constant malgrat les crisis dels últims anys. Això sí, tal com ha explicat el mateix conseller, per accedir-hi cal una mínima formació. És per això que, un cop finalitzin la formació teòrica i pràctica, els participants de Singulars visitaran diverses empreses i entorn laborals. A més, tindran l’oportunitat de realitzar pràctiques no laborals de fins a 120 hores.

Reforç de l’ocupabilitat

L’objectiu d’aquesta convocatòria és reforçar l’ocupabilitat dels joves mitjançant la realització d’una formació teòrica i pràctica, diverses accions d’orientació i inserció laboral i un acompanyament i tutorització individuals al llarg de tot el programa. En aquest sentit, el Projecte Singulars té com a objectiu fomentar les vocacions industrials entre la població jove del territori -d’entre 18 i 29 anys-, contemplant diferents nivells d’especialització i formació.
Aquesta és la segona edició que es fa aquesta formació, que en aquest cas es farà al nou centre de Comastech, a Blanes. Hi participaran una quinzena de joves.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*