Lloret de Mar Portada Societat

Lloret de Mar tindrà una nova residència de gent gran i un centre de dia

El nombre de places públiques per a la gent gran augmenta a Lloret. La Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Lloret han signat un conveni pel qual es comprometen a garantir 48 places públiques noves per a la futura residència per a gent gran.
El conseller del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, Chakir El Homrani, i l’alcalde de Lloret, Jaume Dulsat, han signat un conveni pel qual la Generalitat de Catalunya es compromet a reservar una dotació pressupostària de 1.537.649€ a l’any; un pressupost que es destinarà a garantir 48 places públiques noves per a la futura residència per a gent gran.
Segons l’acord, el consistori es farà càrrec de la urbanització, construcció i posada en marxa de l’equipament i el Departament finançarà les 48 places públiques. El consistori ja ha fet els estudis tècnics i econòmics d’anàlisi de la viabilitat del projecte.
L’alcalde de Lloret de Mar, Jaume Dulsat, ha destacat que “la residència i el centre de dia per a gent gran és un projecte prioritari per a l’equip de govern i amb la signatura d’aquest conveni garantim la viabilitat del projecte”. A més, ha afegit que “el suport i finançament de places públiques per part del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies farà que el centre sociosanitari sigui una realitat ben aviat”.
Per la seva banda, El Homrani ha detallat que treballen “sota els quatre principis de col·laboració, cooperació coresponsabilitat i subsidiarietat. Aquest centre sociosanitari permetrà atendre la gent gran des de diversos àmbits”, ha explicat. A més, ha afegit que “en aquest temps d’incertesa, aquest conveni de col·laboració aporta un punt de seguretat”.

Residència i centre de dia a Lloret de Mar

La residència i centre de dia Lloret de Mar-Parc de Can Buc estarà ubicat a l’avinguda de Josep Pla i Casadevall. El nou centre sociosanitari disposarà d’una residència assistida de 72 places; també disposarà d’un centre de dia amb 20 places per persones grans dependents de caràcter temporal o permanent. Actualment, Lloret disposa de 16 places públiques. Així, amb la incorporació d’aquestes 48 places noves el municipi tindrà un total de 72 places de residència assistida i 20 de centre de dia.
L’Ajuntament va adquirir el terreny, de 10.000 metres quadrats, l’any 2008 per un valor de 1.500.000€.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*