Blanes Comunicació Portada

Els periodistes gironins reconeixen la revista Recvll de Blanes

La Revista Recvll de Blanes ha estat reconeguda pel Col·legi de Periodistes de Girona amb la ‘Mosca del Col·legi’ durant la gala de la 32a edició de les Mosques de la Informació 2020, que ha tingut aquest dimarts.
Els periodistes gironins reconeixen la revista Recvll com “un cas particular en la premsa comarcal catalana”, tant per la seva longevitat -enguany ha celebrat el seu centenari- com per la transcendència que ha tingut al llarg d’aquest temps. La revista blanenca ha rebut concretament la ‘Mosca del Col·legi’, un guardó que reconeix trajectòries professionals dins l’àmbit del periodisme de la demarcació. Fa dues setmanes, la revista Recvll va rebre la Creu de Sant Jordi.
El primer número de la revista Recvll es va publicar el 12 de juny de 1920 i estava escrit a mà. Al novembre d’aquell any, però, la revista ja que es va poder imprimir. Des de llavors, Recvll s’ha editat de manera ininterrompuda tret d’un parèntesi provocat per la Guerra Civil que va durar 13 anys. La revista es va tornar a publicar el nadal de 1949.

Nit de reconeixements al periodisme gironí

Un altre dels premis honorífics lliurats aquest dimarts va ser la ‘Mosca de Sant Narcís’, que es dóna a persones o entitats que hagin destacat per la defensa dels drets col·lectius o que hagin difós la realitat gironina més enllà de les seves fronteres. Enguany s’ha atorgat de manera simbòlica a totes les persones que han estat lluitant en primera línia per combatre la pandèmia del coronavirus.
També es va lliurar la ‘Mosca Grossa’, que reconeix la tasca de professionals o entitats que faciliten l’accés a la informació dels periodistes, i la ‘Mosca Borda’, per a la persona o entitat que, per contra, hagi oposat més resistència a la feina periodística. Aquest 2020 la ‘Mosca Grossa’ ha sigut per a Glòria Ametller i Francesc Solà, responsables de Comunicació de l’Institut Català de la Salut a Girona. La ‘Mosca Borda’ ha estat per a l’Agència Vibra Comunicació i la promotora Promo Arts Music per la seva excessiva intromissió en la tasca dels informadors durant el festival ‘Les Nits d’Acústica’ de Figueres.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*