La Selva Portada Salut

Comença la campanya de vacunació de la grip a la Selva marítima

La campanya de vacunació de la grip comença als equipaments municipals de Lloret i Tossa, a més de Calella i Malgrat-Palafolls, al Maresme. Per a vacunar-se als diferents espais serà necessari demanar cita prèvia i identificar-se amb la targeta sanitària o bé el DNI.
Els sis centres d’atenció primària gestionats per la Corporació de Salut del Maresme i la Selva –CAP Calella, CAP Malgrat de Mar, CAP Palafolls, CAP Dr. F. Benito Rieral, CAP Lloret de Mar i CAP Tossa– administraran la vacuna de la grip a la població adulta en diferents equipaments municipals; tots ells s’han habilitat gràcies a la col·laboració dels ajuntaments de Lloret de Mar, Malgrat de Mar, Palafolls, Tossa i Calella. Només es vacunaran als CAP els infants i els pacients que ja tinguin una cita programada presencial o bé telefònica per tractar algun altre motiu de salut.
Així, es busca evitar aglomeracions als CAP i que les persones que es vacunin de la grip puguin creuar-se amb persones sospitoses o positives de Covid-19. La campanya s’iniciarà aquest 15 d’octubre i va dirigida, sobretot, a persones majors de 65 anys i a les que tenen patologies cròniques i que poden patir complicacions si agafen el virus. El període recomanat per vacunar-se són els mesos d’octubre i novembre. A cada punt de vacunació habilitat s’han adaptat les dates i els horaris a la disponibilitat de l’espai. Per això en alguns equipaments es començarà a vacunar més enllà del dia 15.

Es requereix cita prèvia i targeta sanitària o DNI

Per vacunar-se en aquests espais fora dels CAP cal tenir cita prèvia per poder organitzar les cues correctament i evitar que es concentri molta gent en una franja horària concreta. A més, els ciutadans que vagin a vacunar-se s’hauran d’identificar amb la targeta sanitària o bé el DNI. Tots els punts de vacunació estaran degudament senyalitzats amb cartelleria i caldrà seguir en tot moment les recomanacions sanitàries de respectar la distància, rentar-se les mans a l’entrar i sortir de la zona de vacunació i portar posada la mascareta.
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*