Economia La Selva Portada

Setembre registra 401 aturats més a la comarca de la Selva

Oficina del SOC. Foto: Gencat

L’atur continua a l’alça i a la comarca de la Selva s’ha registrat al setembre un augment de 401 persones respecte al mes anterior. Les poblacions de la Selva Marítima són les que han patit un augment més destacat de la desocupació. I és que la fi d’una temporada turística atípica ha tingut a veure i molt en l’augment de l’atur.
A Blanes ara hi ha 217 aturats més que a l’agost; a Lloret l’augment ha estat de 238 persones i a Tossa de 47. En canvi, hi ha hagut municipis de la Selva Interior que durant el setembre han vist com s’ha reduït la desocupació. És el cas de Santa Coloma de Farners, amb una reducció de 15 persones, Anglès amb 27 aturats menys o Riells i Viabrea amb 13 persones desocupades menys. En total, a la comarca de la Selva, ara hi ha 11.758 persones sense feina.

L’augment de l’atur afecta tota la demarcació

El setembre es tanca amb 45.256 desocupats a la demarcació de Girona, un 33% més que ara fa un any. Les xifres evidencien els estralls de la pandèmia del coronavirus a tot el territori. La crisi sanitària ha fet perdre fins a 700.000 turistes a la Costa Brava i el Pirineu gironí i descensos de fins al 48% en les reserves als hotels gironins.
Al setembre, l’atur ha augmentat un 3,56% a la demarcació, cosa que suposa que ara hi ha 1.557 desocupats més). En paral·lel, la fi de la temporada d’estiu també s’ha acompanyat amb pèrdua de llocs de treball, perquè aquest setembre la Seguretat Social ha perdut més de 9.900 afiliats (cosa que suposa un descens del 2,97%).
Un total de 1.461 desocupats venen del sector terciari (que inclou l’hostaleria i també, el comerç). A Girona, al setembre l’agricultura també ha augmentat atur (en concret, 44 persones) però per contra, la indústria i la construcció l’han reduït. Això sí, en unes xifres tan tímides (36 i 59 treballadors) que en cap cas compensen la davallada del terciari.
Les comarques gironines no són, però, l’únic territori que nota els efectes de l’acabament de l’estiu. Aquest setembre l’atur també ha pujat a Tarragona (un 2,01%) i a Lleida (un 5,66%). Tan sols s’ha reduït a Barcelona (aquí, el descens és d’un 1,80%).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*