Economia Mataró

L’Ajuntament de Mataró i El Corte Inglés signen la compravenda del solar on s’instal·larà el centre comercial

Signatura de la compra-venda dels terrenys on ha d'anar El Corte Inglés a Mataró. Foto: Aj. Mataró

L’Ajuntament de Mataró, la societat municipal PUMSA i El Corte Inglés han signat aquest dilluns l’escriptura pública de compravenda del solar on es construirà del futur centre comercial. El document també inclou la concessió del subsòl per a la construcció de l’aparcament públic contigu a l’edifici comercial.

L’alcalde de la ciutat, Joan Mora, ha volgut “agrair a tothom que ha treballat en aquest projecte des del 1998, a les forces polítiques i sobretot a Joan Antoni Baron, als tècnics de la casa i als tècnics de PUMSA”. Mora ha remarcat que “és un gran dia per a Mataró, un gran pas endavant de ciutat”.

Les condicions pactades inclouen, per part de PUMSA, la inscripció registral de la finca resultant a favor seu així com l’aprovació definitiva i publicació del planejament urbanístic derivat, a més de la finalització dels treballs de desmuntatge i trasllat de la nau catalogada Fàbregas i de Caralt. Per la seva part, El Corte Inglés ha sol·licitat i obtingut la llicència comercial autonòmica i la llicència municipal d’obres.

El preu global d’aquesta compravenda és de 24 milions d’euros, dels quals 4,8 es van fer efectius el dia de la signatura de l’escriptura de compromís de compravenda (el 2009). La resta, 19,2 milions, s’ha fet efectiva aquest mateix dilluns.


Publicitat

La instal·lació de El Corte Inglés generarà més de vuit-cents llocs de treball. El futur edifici comptarà amb quatre plantes d’alçada i sis soterranis. El total de sostre que es construirà serà de 67.720 metres quadrats més 13.696 metres quadrats d’aparcament en subsòl públic, fent un total construït de 81.416 metres quadrats. El pressupost de construcció de les obres segons el projecte presentat és de 43,5 milions d’euros. L’activitat comercial es desenvoluparà en un espai de 38.872 metres quadrats i l’aparcament tindrà una capacitat total de 926 places.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*