Cultura Destacats Portada Sant Pol de Mar

Neix el Premi Joan Guerrero Sant Pol DOC

Foto: Joan Guerrero (cedida)

L’Ajuntament de Sant Pol de Mar i l’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya (IEFC) han convocat la primera edició del Premi Joan Guerrero Sant Pol DOC. El guardó està obert a projectes documentals de proximitat inèdits de qualsevol temàtica social i té una dotació de 2.000 €.

El premi de projectes documentals Joan Guerrero neix en el marc del Festival Internacional de Fotografia Documental. El Sant Pol DOC tindrà lloc del 9 al 15 d’octubre a Sant Pol. El guardó està obert a projectes documentals de proximitat inèdits de qualsevol temàtica social i té una dotació de 2.000 €. A més, alguns dels projectes presentats seran exposats al Festival.

Un dels principals objectius del premi és “reivindicar el valor informatiu de projectes de fotografia que pel seu caràcter local, intimista o aliè als interessos de l’agenda informativa no tenen cabuda als mitjans”, explica el director del Festival Sant Pol DOC, Isidre Garcia. A més, es valorarà especialment que les obres estiguin fetes per autories connectades amb el territori documentat; és a dir, que es tracti del seu lloc d’origen o de residència.

Joan Guerrero és un dels fotoperiodistes més destacats de Catalunya. Nascut a Tarifa i emigrat a Santa Coloma de Gramenet, és conegut per la seva mirada compromesa amb el dia a dia de la ciutadania i allunyada dels grans esdeveniments.


Publicitat

Les inscripcions ja es poden fer al web del certamen i la participació és gratuïta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*