Calella Cultura Portada

Balanç “molt positiu” de la 16a edició del Festimatge de Calella

Festimatge

Balanç “molt positiu” del Festimatge de Calella d’enguany que va finalitzar el passat cap de setmana. És la valoració que han fet els organitzadors després de la clausura d’una edició que defineixen com “atípica”. Una edició que s’ha hagut d’adaptar a les restriccions sanitàries amb la celebració online d’algunes de les activitats, com la Mostra de Cinema 9,5mm.

Un total de 3.000 persones han visitat el certamen dedicat al món de la imatge, que ha comptat amb un miler de participants en les diferents categories. Per altra part, les exposicions fotogràfiques de la fàbrica Llobet, que han estat visitades per 2.000 persones, s’han prorrogat fins el 16 de maig per tal de compensar l’efecte de la restricció de mobilitat provocada pel confinament comarcal, vigent durant gairebé tot el festival.

Durant l’acte de clausura del Festimatge, el president de Foto-Film Calella -entitat organitzadora-, Xavier Rigola, s’ha referit precisament als efectes del confinament comarcal sobre l’afluència de públic:

“Teníem dubtes de si la gent podria o no podria venir, i la gent de proximitat que podia fer-ho, ens ha fet costat, i aquest festival ha estat un èxit. Poder prorrogar les exposicions permetrà a gent que fins ara no podia desplaçar-se, venir a visitar les exposicions i que es pugui gaudir dels treballs exposats durant dues setmanes més”.


Publicitat

El Festimatge és l’únic festival del món que reuneix cinema i fotografia en un mateix esdeveniment. Reuneix tres certàmens que, originàriament, es celebraven per separat: la Trobada Internacional de Cinema 9,5 mm; el Trofeu Torretes de Fotografia i el Trofeu Torretes de Curtmetratges.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*