Maresme Mataró Portada

Entra en servei el nou CUAP Maresme, ubicat a Mataró

CUAP Maresme

Aquesta setmana ha entrat en funcionament el nou CUAP Maresme, situat a Mataró, i que dona servei les 24 hores a un total de 275.000 ciutadans, tant de la capital del Maresme com de les localitats del voltant. El nou equipament es troba annex al CAP El Maresme i disposa d’un total de 550 metres quadrats. Atén les urgències de baixa i mitjana complexitat de medicina general, així com també aquelles de pediatria. L’equipament està gestionat per l’Institut Català de la Salut.

El CUAP Maresme ocupa un espai que s’ha remodelat íntegrament per l’interior, i disposa d’un box de triatge, així com set punt de consulta polivalents, vuit punts d’observació i un altre box de reanimació cardiopulmonar. La seva funció passa per poder-hi dur a terme atencions d’urgències, així com la valoració, orientació i primer tractament de més complexitat, fins a la derivació d’aquests casos.

A banda, també permetrà dur a terme procediments programats d’infermeria en dies festius, per garantir la continuïtat assistencial de cures i injectables. A més, l’espai s’ha dotat amb recursos diagnòstics com radiologia i servei d’analítica urgent.

El CUAP és el primer dispositiu d’aquestes característiques que hi haurà a la comarca del Maresme. Els municipis que es beneficien del servei són Arenys de Mar, Arenys de Munt, Argentona, Cabrera de Mar, Cabrils, Caldes d’Estrac, Dosrius, Mataró, Òrrius, Premià de Dalt, Premià de Mar, Sant Andreu de Llavaneres, Sant Vicenç de Montalt, Vilassar de Dalt i Vilassar de Mar. La inversió ha estat d’1,2 milions d’euros.


Publicitat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*