Destacats Mataró Portada Societat

La Sareb treu a subhasta la nau de Can Fugarolas de Mataró

Can Fugarolas és ara un espai social i cultural. Foto: Can Fugarolas

Can Fugarolas, la nau que durant anys va ocupar un concessionari i taller mecànic de Mataró, el 2013 convertit a espai social i cultural del barri de l’Havana, ha sortit a subhasta. La Sareb xifra en 16,8 MEUR el valor de la finca de Can Fugarolas i la subhasta finalitza aquest mateix dijous.

Tot i que de moment no s’han rebut ofertes per a Can Fugarolas, els col·lectius socials, culturals i artístics que hi resideixen volen aturar el procés a través dels jutjats. “La subhasta ens ha enganxat a peu canviat perquè just ara estem fent millores a la nau”, explica Eddy Roca, un dels portaveus del col·lectiu. Can Fugarolas té un contracte de masoveria urbana amb l’antic propietari de l’espai per ocupar la nau fins a l’any 2026.

El darrer contracte es va formalitzar amb l’antic propietari el 2016 –entre 2013 i 2016 es va establir una relació contractual diferent– i té una vigència de deu anys. Segons aquest document, els col·lectius podien fer ús de l’espai a canvi de condicionar-la des del punt de vista estructural i de fer-ne el manteniment.

L’espai té uns 4.000 metres quadrats distribuïts en tres plantes i disposa d’un gran pati exterior. Actualment hi conviuen una quinzena de col·lectius on es combina la música, el circ, l’audiovisual, el teatre, les arts plàstiques o el benestar. Hi ha també un espai de treball per a professionals de tota mena, tallers diversos i un hort que es gestiona des del mateix col·lectiu.


Publicitat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*