Calella Destacats Portada Societat

Els Mossos reforcen la seguretat a La Bruna de Calella

Façana de La Bruna, a l'antic hotel Gaviota de Calella. Foto: ACN - Jordi Pujolar

Els Mossos d’Esquadra reforçaran la seguretat al voltant de l’antic hotel Gaviota de Calella, convertit des de fa quatre anys en el centre ocupat La Bruna. Després d’uns primers anys tranquils, els conflictes han augmentat els últims mesos. A més d’aquest reforç, s’ha dissenyat un dispositiu regional centrat en la mobilitat ferroviària de les persones considerades més perilloses.

El director general de la policia, Pere Ferrer, ha parlat sobre el conflicte de La Bruna a la Junta Local de Seguretat de Calella, convocada de manera extraordinària per tractar aquesta qüestió després de l’augment d’incidents al voltant de l’edifici ocupat. En les darreres setmanes, ha explicat Ferrer, hi ha hagut un “salt qualitatiu” pel que fa al nivell dels delictes; un fet que “preocupa” la ciutadania, però també la policia. A més, no sempre hi ha les mateixes persones i els delictes els cometen més enllà de Calella.

En aquest sentit, Policia Local i Mossos d’Esquadra crearan una taula operativa específica de comandaments policials per compartir informació al voltant de La Bruna. D’aquesta manera, juntament amb el reforç policial dels Mossos d’Esquadra, s’intentarà “neutralitzar al màxim” la problemàtica.

Gestió més enllà de Calella

És per aquest motiu que els Mossos gestionaran la situació de La Bruna des d’una òptica regional. L’objectiu és imputar als individus més conflictius robatoris o furts comesos en qualsevol punt del territori i portar-los davant el jutge com a reincidents perquè ingressin a presó. Així doncs, un dels punts estratègics serà el control del trànsit ferroviari.


Publicitat

En paral·lel, tant l’Ajuntament com la propietat de l’immoble han denunciat l’ocupació als jutjats perquè s’ordeni el seu desallotjament. L’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, celebra els reforços policials, però no amaga que tot plegat respon a “la gestió del mentrestant”. L’objectiu principal, assegura, és que s’agilitzi el llançament de la finca.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*