Destacats Pineda de Mar Portada Societat

Malgrat crea el primer Bosc de Papallones públic de Catalunya

Foto: pixabay

L’Ajuntament de Malgrat ha iniciat el projecte de creació del Bosc de Papallones, una iniciativa per crear hàbitats que afavoreixin la biodiversitat idònia per a la reproducció de papallones. La proposta està liderada per Medi Ambient i amb la col·laboració de Turisme i Espais Verds.

El Bosc de Papallones de Malgrat està adherit en el projecte de “Oasis de Mariposas” de l’associació espanyola Zerynthia. A través d’una proposta liderada per Medi Ambient i amb el treball conjunt amb Turisme i Espais Verds, Malgrat s’uneix així al projecte de l’Asociación Española para la Protección de las Mariposas y su Medio, que té com a objectiu crear espais que facilitin el desenvolupament i la cria en llibertat de les papallones.

La iniciativa s’ha posat en marxa aquesta setmana amb l’activitat adreçada a les escoles de Malgrat “Creem un bosc de papallones”. A través d’ella es vol potenciar la consciència entre els infants a través del joc del canvi climàtic, l’efecte hivernacle i de la importància de la xarxa tròfica. A més, els alumnes de totes les escoles han participat en la plantació d’espècies autòctones al Parc del Castell que afavoriran l’hàbitat idoni per a la reproducció de les papallones: romaní, farigola, sàlvia, espígol o calèndula, entre d’altres.

Bosc de papallones al Pla de Pineda

Les regidories de Medi Ambient, Turisme i Espais Verds també tenen previst fer un bosc de papallones al Pla de Pineda; concretament, a la finca on treballen els alumnes del cicle formatiu de Grau Mig de Producció Agroecològica de l’Institut Ramon Turró i Darder. Amb la creació d’aquests dos espais, el del Parc del Castell i el del Pla de Pineda, Malgrat de Mar disposarà de més de 600 metres quadrats que afavoriran els hàbitats idonis per a les papallones.


Publicitat

Amb tot, l’Ajuntament vol que aquesta acció també sigui un reclam per al turisme de natura i escolar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*