Calella Destacats Portada Salut Societat

L’aparcament de Can Saleta de Calella tindrà una capacitat per a 420 vehicles

Maqueta del futur aparcament de Can Saleta. Foto: Aj. Calella

L’Ajuntament de Calella ha fet públic que l’aparcament de Can Saleta tindrà una capacitat per a 420 vehicles i un cost inferior als 4 milions d’euros. Així ho han explicat a la segona reunió del grup de coordinació del protocol per a l’ampliació de l’Hospital Comarcal Sant Jaume de Calella.

El grup de coordinació del protocol per a l’ampliació de l’Hospital Comarcal Sant Jaume de Calella va celebrar el passat dijous la segona reunió. La trobada va estar presidida per l’alcaldessa, Montserrat Candini, i pel Gerent de la Regió Sanitària de Girona, Miquel Carreras. A més, hi van participar membres del govern municipal, tècnics municipals i responsables del CatSalut. A la reunió, l’Ajuntament va exposar el projecte amb què treballen, que inclou 420 places de pàrquing a l’aparcament de Can Saleta.

Els responsables de CatSalut han pogut veure la maqueta del futur aparcament de Can Saleta, que comptarà amb 420 places que es distribuiran en una superfície de quatre plantes. Aquest aparcament no només serà un equipament destinat als usuaris de l’hospital, sinó que els ciutadans de Calella també podran aparcar-hi el seu vehicle. El cost de l’aparcament de Calella serà de 3.800.000 euros.

Ampliació de l’Hospital Comarcal Sant Jaume de Calella

D’altra banda, l’ampliació de l’hospital preveu que dels 148 llits actuals es passi a un màxim de 169 i que s’incorporin entre sis i vuit llits de semicrítics. Pel que fa als quiròfans convencionals, es passarà dels dos actuals a cinc. A més, es doblen els de cirurgia major ambulatòria, que passaran de dos a quatre. L’ampliació també inclou un quiròfan d’urgències i un d’obstetrícia.


Publicitat

Pel que fa al Servei d’Urgències, en aquests moments hi ha 32 boxs. El Pla funcional preveu passar a tenir fins a 14 boxs de nivell 1 i triatge i 21 boxs de nivell 2. També es preveu incrementar el nombre de sales de consulta, passant de les 38 actuals a un màxim de 52.

L’Hospital de Dia també augmentarà i les sis places actuals es convertiran a 28. A més, els recursos d’atenció intermèdia (sociosanitària) passen de 28 llits de convalescència i cures pal·liatives a uns seixanta i de les 18 places d’hospital de dia a una trentena.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*