Destacats Mataró Portada Societat

Mataró obre a la participació ciutadana la creació de l’assistent intel·ligent Gàvius

L’Ajuntament de Mataró ha obert a la participació de la ciutadania la recta final de la creació de l’assistent virtual Gàvius. La intenció és acabar de perfilar com ha de ser aquest nou sistema d’intel·ligència artificial. Gàvius vol facilitar el tràmit d’ajuts socials amb l’ús d’aplicacions de mòbil.

El projecte Gàvius d’intel·ligència artificial és un assistent virtual que ha de servir per comunicar als ciutadans els ajuts socials que els pertoquen i automatitzar el procés de sol·licitud i cobrament. Ara, la ciutadania de Mataró en podrà participar del procés de cocreació a través de les plataformes Decidimmataro.cat. Per una banda, els interessats podran respondre una enquesta; d’altra banda, hi ha un segon nivell de participació a través d’un grup de treball que es reunirà periòdicament.

Implementació progressiva

L’Ajuntament de Mataró ha recordat aquest dimarts que el projecte Gàvius contempla la creació de tres assistents: una aplicació mòbil per la ciutadania, un assistent per als Serveis Socials municipals i una eina de planificació i gestió de recursos a l’Ajuntament. Segons el calendari previst, durant el 2022 es durà a terme la prova pilot. La implementació està prevista l’any 2023 als Ajuntaments de Gavà i Mataró, amb l’opció que sigui un model traslladable a altres administracions d’arreu d’Europa.

L’alcalde de Mataró, David Bote, ha destacat que Gàvius “està dissenyat per garantir que les persones puguin accedir de la millor manera als serveis, especialment a aquells que són de primera necessitat, com per exemple, l’alimentació”. A més, ha afegit que “la pandèmia referma que hem d’avançar en la digitalització i a agilitzar la nostra relació amb la ciutadania”.


Publicitat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*