Destacats Maresme Portada Turisme

75 empreses i destinacions del Maresme reben el distintiu Compromís Biosphere 2020

75 empreses, serveis i destinacions de la comarca del Maresme han rebut el distintiu Compromís per la Sostenibilitat Turística Biosphere. Es tracta d’un segell de reconeixement internacional que garanteix el compliment de requisits conforme a principis de sostenibilitat i millora.

El turisme sostenible guanya pes al Maresme. Enguany, 75 empreses, serveis i destinacions de la comarca han rebut el distintiu Compromís per la Sostenibilitat Turística Biosphere. Es tracta d’una acreditació del Sistema de Turisme Responsable de l’Instituto de Turismo Responsable (ITR).

El distintiu Compromís Biosphere és un segell de reconeixement internacional que garanteix el compliment de requisits conforme a principis de sostenibilitat i millora contínua. L’any 2018, al Maresme van ser reconegudes 56 empreses i serveis; l’any 2019 en van ser 66 i, en la darrera convocatòria de l’any 2020, la xifra ha augmentat fins a les 75.

Segell Biosphere de compromís sostenible

La Diputació de Barcelona i la Cambra de Comerç de Barcelona impulsen aquest reconeixement des de l’any 2017. Al Maresme, però, el projecte el gestiona el Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme. Empreses, serveis i destinacions s’hi poden adherir per aconseguir un reconeixement pel seu compromís amb la sostenibilitat.


Publicitat

Aquest any, a més, l’entrega del segell s’ha modificat per a impulsar el turisme, molt afectat per l’emergència sanitària. És per això que s’ha dut a terme l’exempció del pagament de la quota i l’ampliació del procés de distinció fins a finals de març de 2021, tot i que hauria d’haver finalitzat al desembre de l’any 2020. També s’han adaptat les formacions i els assessoraments a format online.

El tradicional acte d’entrega dels distintius Biosphere per les empreses i serveis de la comarca es converteix enguany en una trobada en línia. En la videoconferència es lliuraran els segells a totes les entitats distingides de les comarques de Barcelona. L’acte se celebrarà el dia 7 de maig a les 9:30 h.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*