Destacats Portada Sant Andreu de Llavaneres Societat

Llavaneres celebra la Festa del Pèsol aquest cap de setmana

Temps de pèsols

Llavaneres celebrarà aquest cap de setmana la Festa del Pèsol 2021 amb activitats adaptades a la situació epidemiològica actual. Moltes activitats es faran telemàticament o a través de les xarxes socials; però d’altres, com el tradicional Llavamasterxef, recuperaran el format presencial.

L’any passat, l’esclat de la pandèmia de Covid-19 va obligar a ajornar la 21a Festa del Pèsol. Aquest any, l’Ajuntament de Llavaneres ha apostat per recuperar la celebració en un format híbrid que permetrà combinar activitats presencials i d’altres en línia. El programa començarà aquest dissabte 17 d’abril a les 12 h amb una hora del conte virtual a càrrec de la rondallaire Assumpta Mercader. En aquest cas, l’activitat es podrà seguir a través del YouTube de l’Ajuntament i la Biblioteca o a través de Ràdio Llavaneres. A les 13 h, també virtualment, es retransmetrà la recepta del pèsol garrofal.

Ja a la tarda, serà el torn d’una nova edició del concurs de cuina Llavamasterxef, que recupera el format presencial però sense públic. Enguany l’activitat es farà als jardins del restaurant Vil·la Minerva a partir de les 17 h. En el mateix escenari i cap a les 18.30 h, la Regidoria de Promoció Econòmica, Empresa, Comerç, Consum i Turisme procedirà al lliurament del 14è Pèsol d’Or. Com és tradició, es premiarà la trajectòria d’alguna persona que ha treballat per promoure el pèsol garrofal de Llavaneres.

El diumenge, degustació del pèsol de Llavaneres

Al parc del Primer d’Octubre, durant tot el matí de diumenge, es podrà visitar la Fira-mercat del pèsol garrofal de Llavaneres. A més, els visitants podran fer un tastet de pèsols a tres restaurants de la vila: Vil·la Minerva, Pins Mar i Ca l’Arnau. En aquest cas, cal demanar cita prèvia per a poder fer la degustació.


Publicitat

Durant tot el matí de diumenge, al parc del Primer d’Octubre, es podran veure exposats els dibuixos sobre el pèsol garrofal fets pels alumnes de les escoles Serena Vall i Jaume Llull. I a les 11 h, pel canal de YouTube de l’Ajuntament, es podrà veure l’hora del conte amb l’artista llavanerenca Mercè Armengol, que presentarà el seu nou llibre Missé. Cap a les 12 del migdia, al parc del Primer d’Octubre, es lliuraran els premis del concurs de cuina Llavamasterxef.

D’altra banda, i fins al 2 de maig, els restaurants participants en la Mostra gastronòmica del pèsol garrofal de Llavaneres continuen servint la nostra millor gastronomia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*