Destacats Mataró Política Portada Societat

Mataró serà membre de l’Associació de Municipis de l’Arc Metropolità

L'alcalde de Mataró, David Bote, a la constitució de l’Associació de Municipis de l’Arc Metropolità. Foto: Aj. Mataró

Mataró i 8 ciutats més s’han constituït en l’Associació de Municipis de l’Arc Metropolità per defensar els municipis de la segona corona metropolitana. L’entitat neix amb la voluntat de treballar per reforçar la veu del municipalisme en la presa de decisions.

L’alcalde de Mataró, David Bote, i els alcaldes de vuit municipis més de l’arc metropolità de Barcelona han signat aquesta setmana la Declaració de Martorell. Neix així l’Associació de Municipis de l’Arc Metropolità amb la voluntat de treballar per reforçar la veu del municipalisme en la presa de decisions i oferir una visió pròpia dels municipis de la segona corona dins el desenvolupament de la Regió Metropolitana de Barcelona. L’entitat està formada per Mataró, Martorell, Vilafranca del Penedès, Mollet, Granollers, Vilanova i la Geltrú, Rubí, Sabadell i Terrassa.

La Declaració de Martorell defineix les bases de la nova associació en aquells àmbits estratègics on es vol centrar l’acció pública. En aquest sentit, es fa especial èmfasi en els aspectes de caràcter territorial i supramunicipal i, en concret, les qüestions amb component mediambiental.

L’Associació de Municipis de l’Arc Metropolità, una entitat que vol seguir creixent

L’Associació constitueix un punt de partida per a anar incrementant progressivament la seva representativitat com a interlocutor dels temes que afecten el conjunt de la Regió Metropolitana. S’hi poden sumar els municipis de més de 25.000 habitants, consells comarcals i entitats locals interessades en les finalitats del nou organisme.


Publicitat

Els municipis signants reivindiquen tenir veu en el seguiment del Pla Territorial Metropolità i participar al Pla Estratègic Metropolità de Barcelona. També aposten per engegar propostes centrades en la lluita contra el canvi climàtic i la qualitat de l’aire, així com potenciar la capacitat industrial i de serveis dels municipis de l’arc metropolità.

La nova associació estarà formada per una assemblea general amb representants de tots els municipis associats, el comitè executiu, presidència i vicepresidències. L’entitat es reunirà periòdicament per abordar les diferents qüestions d’interès.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*