Cultura Destacats Mataró Portada

Mataró manté la Fogonada de Sant Jordi i adapta la Gegantada

La Fogonada de la diada de Sant Jordi a Mataró, l'any 2015. Foto: Arxiu ACN

L’Ajuntament de Mataró manté en agenda dos dels principals actes culturals de la diada de Sant Jordi: la Fogonada i la Gegantada. Tot i això, les activitats s’han adaptat a les mesures sanitàries actuals. De tots dos actes es faran diversos passis per arribar al màxim públic possible.

Cada 23 d’abril, Mataró acaba el dia amb La Fogonada, l’acte en què el Drac de Mataró protagonitza una versió adaptada de la llegenda de Sant Jordi i que culmina amb els tradicionals voltafocs. Després de la suspensió de l’any passat, enguany l’espectacle s’adapta a les restriccions sanitàries i es concentrarà a la plaça de l’Ajuntament amb el públic assegut, control d’aforament i cita prèvia. A més, hi haurà tres representacions en horari nocturn els dies 23, 24 i 25.

L’edició d’enguany, a més, coincideix amb el 25è aniversari de La Fogonada. Per a celebrar-ho, s’ha preparat una exposició fotogràfica que estarà oberta des del mateix 23 d’abril i fins a final de mes al pati de les oficines de la Direcció de Cultura. Posteriorment es traslladarà a la Biblioteca Pompeu Fabra.

La Gegantada, adaptada a la situació sanitària

L’acte amb els gegants es farà a la carpa del Parc Central i es repetirà el dia 23 d’abril a les 19 h i el dia 24 d’abril a les 12 i a les 19 h. Les mesures seran les d’un espectacle a l’aire lliure, amb el públic assegut, control d’aforament i cita prèvia. Tot i que al ball de gegants hi participaran les tretze colles de la ciutat, no hi serà la Família Robafaves. També a la carpa, el matí de diumenge 25 d’abril s’hi farà un concert a càrrec dels grups de música de diferents colles.


Publicitat

La Fira del Llibre, a plaça Santa Anna

Pel que fa a la Fira del Llibre, l’Ajuntament i el Gremi de Llibreters han acordat que es mantingui a la plaça Santa Anna, malgrat que l’espai està actualment obres. Per garantir la seguretat, l’espai estarà perimetrat per a evitar aglomeracions. També hi haurà control d’accés, distàncies entre parades, sentit únic de circulació i aforament limitat en funció dels metres d’ocupació.

La Fira estarà oberta de 9 h a 21 h i hi haurà un total de nou parades. D’altra banda, les llibreries i floristeries de la ciutat també podran posar parada davant del seu establiment des de dimecres 21 a divendres 23 d’abril.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*