Destacats Educació Pineda de Mar Portada

Pineda de Mar aprova la tarifació social de les escoles bressol

La tarificació social de les escoles bressol de Pineda s'aplicarà gradualment fins el 2023. Foto: Aj. Pineda

Pineda de Mar ha aprovat per unanimitat al ple municipal del mes de març la nova tarificació social de les escoles bressol municipals. La quota mensual variarà en funció de la renda familiar: des de 45€ a 210,20€.

La nova proposta de tarificació de les escoles bressol de l’Ajuntament de Pineda, aprovada per unanimitat, aposta perquè cada família empadronada al municipi pagui en funció de la seva situació econòmica. Així, a banda d’una quota única de matricula de 25€, la tarifació contempla fins a 7 trams de quotes mensuals que varien en funció de la renda familiar i el nombre de persones que formen la unitat familiar. El primer tram de la tarifació preveu un preu públic de 45€ mensual per nadó, import que s’incrementa en funció dels ingressos fins a un màxim de 210,20€.

La regidoria d’Educació de Pineda de Mar destaca que aquesta nova regulació dels preus públics vol potenciar l’accés al primer cicle de l’educació infanti. D’aquesta manera, s’afavoreix “la igualtat d’oportunitats posant de relleu el valor d’aquesta etapa educativa”.

Ampliació fins el 2023

La tarifació social s’anirà ampliant de forma gradual per cursos fins a completar-se al 2023. Aquest curs només s’aplicarà a les matriculacions de nadons que comencin a Infantil 0; el curs vinent s’ampliarà a Infantil 1 i finalment al curs 2023-24 a tot el primer cicle d’educació infantil.


Publicitat

És la segona vegada que l’ajuntament de Pineda de Mar aplica el criteri de la tarifació social. El juny de l’any passat es va aplicar la tarifació social en la concessió d’ajuts per a la compra d’ordinadors per a estudiants. A més, des del consistori apunten que s’estudiarà la possibilitat d’implementar aquest criteri econòmic i social a altres serveis.

Amb tot, aquest curs es mantindran les beques de llars infants pels cursos Infantil 1 i Infatil 2; i l’any vinent, quan també s’apliqui la tarifació social a Infantil 1, es mantindran pel curs Infantil 2.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*