Destacats Pineda de Mar Política Portada

Pineda de Mar aprova el pressupost de 36,3 milions d’euros per al 2021

Ajuntament de Pineda de Mar. Foto: maresme360

Pineda de Mar ha aprovat al ple municipal d’aquest dilluns el pressupost municipal per al 2021, de 36,3 milions d’euros. El pressupost contempla una segona edició del Pla de Xoc dotat amb 6,5 milions per lluitar contra les conseqüències socials i econòmiques de la pandèmia.

El govern municipal de Pineda de Mar ha aprovat aquest dilluns el pressupost municipal per l’any 2021, el més gran de la història del municipi, dotat de 36.317.466,56 €. L’objectiu principal del pressupost és contrarestar la davallada d’ingressos de més de 3,5 milions d’euros. Per a fer-ho, s’aposta per augmentar la inversió pública i la despesa social per a fer front a les conseqüències socials i econòmiques de la pandèmia. En aquest sentit, s’ha revisat a la baixa els contractes de serveis de Can Xaubet (-28%) i l’Oficina de Turisme (-14%). També s’ha ajustat les subvencions a les entitats del municipi a l’activitat prevista. 

Pla de Xoc Municipal

L’Ajuntament de Pineda de Mar també ha aprovat la segona edició del Pla de Xoc contra la Covid-19. El pla preveu una reactivació de l’activitat econòmica local a través de la inversió pública, serveis a les persones i augment de les ajudes destinades a la ciutadania, empreses i autònoms. En aquesta ocasió, es preveu invertir-hi 6,5 milions d’euros. En concret, es destinaran 2 milions d’euros a inversió i gairebé 300.000 € a ajudes directes. 

D’altra banda, la Taula de Reconstrucció de Pineda de Mar participarà en la valoració de partides municipals destinades a programes de serveis socials, foment de l’ocupació, dinamització dels sectors econòmics (turisme, comerç i altres), educació, joventut i salut. Aquesta taula es va constituir juliol per a afrontar les conseqüències econòmiques i socials de la pandèmia. Està conformada pels grups polítics amb representació al consistori, representants dels sindicats, organitzacions empresarials i tercer sector. 


Publicitat

Entre d’altres, el pressupost també preveu augmentar la plantilla de la Policia Local amb 4 agents i la instal·lació de noves càmeres de seguretat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*