Destacats Educació Maresme Portada

La Diputació destina 800.000 euros per a la millora de les escoles públiques del Maresme

Curs escolar

La Diputació de Barcelona destinarà a la comarca del Maresme 797.432,69 € per a millorar els centres educatius públics. Es beneficiaran d’aquest programa un total de 30 municipis i ens locals de la comarca.

La Diputació de Barcelona ha aprovat el Pla de xoc d’equipaments responsables 2030, dotat amb 6.260.000 €, amb l’objectiu de millorar els centres educatius públics de la província de Barcelona. D’aquests, un total de 797.432,69 € es destinaran al Maresme; i, en concret, se’n beneficiaran fins a 30 municipis i ens locals de la comarca.

El programa permetrà finançar tots els ajuntaments de menys de 300.000 habitants de la província i les entitats municipals que comptin amb almenys un centre educatiu sufragat amb fons públics. En aquest sentit, es contemplen escoles públiques d’infantil i primària i escoles municipals, tant de bressol, de música i arts, d’educació especial i de persones adultes.

Pla de xoc d’equipaments responsables

El pla compta amb dues línies d’actuació: d’una banda, els destinataris poden distribuir lliurement la dotació econòmica atorgada per a la digitalització i sostenibilitat dels equipaments educatius; d’altra banda, poden optar per projectes per a la millora dels usos socials dels espais. I és que, actualment, l’eficiència de les instal·lacions i el seu manteniment és un dels aspectes que més preocupa les famílies. Paral·lelament, és important obrir i connectar els espais educatius a la col·laboració amb l’entorn i dotar-los de funcionalitat en tant que espai públic.


Publicitat

El pla de xoc aposta per impulsar polítiques públiques transformadores de canvi ecològic i social. És per això que vol aplicar mesures d’eficiència energètica i el foment d’una ciutadania amb majors capacitats per fer front a la desigualtat a partir de l’atenció als col·lectius més vulnerables.

Aquest nou pla de xoc s’articula com un Pla sectorial del Programa general d’inversions de la Diputació de Barcelona i està vinculat al compromís d’impulsar els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i l’Agenda 2030.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*