Calella Portada Societat

L’Hospital de Calella permet l’entrada d’un acompanyant en els parts per cesària no urgents

Hospital de Calella Parts cesària

L’Hospital de Calella permet des d’aquest mes de març l’entrada d’un acompanyant en els parts per cesària no urgents. D’aquesta manera, les mares de l’Alt Maresme i la Selva Marítima que han de donar a llum a l’hospital comarcal Sant Jaume de Calella per cesària no urgent poden estar acompanyades durant la intervenció. Segons expliquen des de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva “es vol afavorir la satisfacció de les gestants i disminuir els nivells d’angoixa que pot representar aquest procés per a elles”. De fet, des de principis de mes ja s’han portat a terme un total de 4 cesàries amb acompanyament.

Els beneficis de l’acompanyament per la mare són diversos. Des de l’augment de la satisfacció de la gestant passant per la disminució de l’angoixa, la disminució de la necessitat d’administrar fàrmacs per calmar el dolor. També la implicació de l’acompanyant en el procés de part i de possibilitar el contacte pell amb pell en el cas que la mare no el pugui dur a terme immediatament després d’haver tingut el nadó.

En aquest sentit, la cap de llevadores de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, Maria Ángeles Añaños, sosté que “es pot crear un vincle amb més facilitat amb el nadó perquè des del moment que neix mare i acompanyant estaran amb ell i no se’n separaran”.

L’acompanyant, que és escollit per la mare, només pot estar present en aquelles cesàries no urgents i sempre que es doni una estabilitat clínica en la mare i també en el fetus en el moment de la intervenció. A més, l’acompanyant ha de ser la mateixa persona durant tot el procés.


Publicitat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*