Maresme Portada Societat

El Maresme registra 6 rècords de temperatura en els darrers 6 anys

El servei de meteorologia del Consell Comarcal del Maresme ha analitzat les dades meteorològiques més destacades dels últims 10 anys amb motiu del Dia Mundial de la Meteorologia, que s’ha celebrat aquest passat dimarts. Les dades analitzades provenen de dues estacions meteorològiques propies, una ubicada en una zona urbana de Tiana i, l’altra, en el punt més elevat del Maresme, el Montnegre.

Pel que fa a les precipitacions, tant l’estació de Tiana com la del Montnegre reflecteixen que no hi ha una gran variació en la mitjana climàtica més enllà dels alts i baixos característics del clima mediterrani. També coincideixen en detectar la tendència d’augment de les temperatures mitjanes, un increment tèrmic provocat pel canvi climàtic i que afavoreix l’aparició de fenòmens meteorològics cada cop més severs, segons expliquen des del servei meteorològic.

En la darrera dècada, l’estació meteorològica de Tiana ha registrat quatre episodis de temperatures màximes absolutes superiors als 35 graus. Tres s’ha produït en els darrers 6 anys: 2015, 2018 i 2019. En aquest darrer es va assolir 39 graus, la màxima més alta registrada. A més, la temperatura mitjana anual va arribar al seu punt màxim el 2015 amb 15,9ºC. Des de llavors s’ha estabilitzat.

Les estadístiques de l’estació forestal del Montnegre també reflecteixen un increment de la intensitat de les entrades d’aire càlid. Concretament, en 6 ocasions -totes elles recollides en els darrers 6 anys- s’ha superat la màxima absoluta de 32 graus arribant als 36,2 graus l’any 2019.


Publicitat

El servei de meteorologia del Consell Comarcal del Maresme compta actualment amb 16 estacions repartides per tota la comarca. Les dues últimes s’han posat en marxa a Tordera i Calella.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*