Mataró Portada Societat

Un estudi de l’Hospital de Mataró conclou que la rehabilitació millora la dificultat respiratòria dels pacients postcovid

Fisioterapeuta de l'Hospital de Mataró

Un programa pioner impulsat el maig de 2020 per l’Hospital de Mataró ha demostrat que la rehabilitació millora la fatiga i la dificultat respiratòria dels pacients que han passat la covid-19. Segons aquest estudi, el 10% dels pacients covid que no tenien problemes previs acaben presentant aquests símptomes de manera persistent, però gràcies a la rehabilitació la situació es pot revertir.

Després de gairebé un any d’estudi, el treball conclou que la capacitat mecànica dels pacients millora un 40,35% i la capacitat respiratòria un 20%, després d’una trentena de sessions de rehabilitació. En el programa han participat 77 pacients amb una edat mitjana de 55 anys i una mitjana d’ingrés a l’hospital de 25 dies.

El programa de rehabilitació avalua de forma individualitzada i presencial cada pacient per oferir-los un tractament rehabilitador que es fa de manera telemàtica. El cap de Medicina Física i Rehabilitació de l’Hospital de Mataró, Eulogio Pleguezuelos, afirma que els canvis observats després de la rehabilitació “indiquen una millora de la musculació del pacient, de la seva salut cardiorespiratòria, així com de la força muscular amb una menor despesa energètica a l’hora de dur a terme una activitat física”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*