Calella Cultura Destacats Portada

“Lo efímero” de Jorge Muriel guanya el Trofeu Torretes del FESTIMATGE

Festimatge 2019. Foto: maresme360

Lo efímero“, del madrileny Jorge Muriel, ha estat el film guanyador del Premi d’Honor del Festimatge 2021, el Trofeu Torretes de Curtmetratges. “Lo efímero” explica la història de dos desconeguts que es troben en un vagó de metro i es miren des del seu present.

“Lo efímero” és la història de dos desconeguts que es troben en un vagó de metro. Tots dos porten el seu passat amb ells. Tots dos es miren des del seu present. Tots dos han de determinar el seu futur en aquest fugaç, i efímer, trajecte vital que els reuneix breument. El film ha estat el guanyador del 27è Trofeu Torretes, el Premi d’Honor del Festimatge 2021. A més, també ha rebut el Premi Ales a la millor direcció i el Premi Ales a la millor interpretació coral, a càrrec de Miguel Ramiro, José Cameán, José Luís De Madariaga i Norberto Arribas.

El madrileny Jorge Muriel, director del film, és llicenciat en Economia i Art Dramàtic. El 1999 va aconseguir la prestigiosa beca Fulbright per a les Arts. Actualment, és director, actor, productor i guionista. El seu curtmetratge “Zumo de limón” va ser nominat als Goya 2010 com a millor curtmetratge de Ficció.

Guanyador entre 676 treballs

El jurat, format per Carlos Petilo, director de teatre i cinema, Eva María Milara, actriu, i Gemma Paricio, professora d’arts visuals, va escollir “Lo efímero” com a millor curtmetratge del certamen entre els 676 treballs que es van presentar. Els films provenien de 28 països diferents, entre els quals Bèlgica, Veneçuela, Palestina o Bangladesh; però només 167 han estat dirigits per dones.


Publicitat

Entre la resta de guardonats es troben “Alive” de Jimmy Olsson, que ha rebut el Premi al Millor Argument, “London Lives” de Daniele Andrónico al Millor Documental-Reportatge o “Roberto” de Carmen Córdoba al Millor Curtmetratge d’Animació.

Durant la celebració del 16è Festimatge, Festival de la Imatge de Calella -que tindrà lloc entre el 10 d’abril i el 2 de maig- es podran veure projectats a la Sala Mozart tots els curts premiats, així com una selecció de curtmetratges presentats al Trofeu Torretes d’enguany.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*