Calella Destacats Portada Societat

Calella estrena una estació meteorològica que permetrà seguir l’evolució del canvi climàtic

Nova estació meteorològica de Calella

Calella estrenarà una estació meteorològica que permetrà seguir l’evolució del temps, gestionar les pluges torrencials i les onades de calor. L’estació se suma a les 15 repartides pel Maresme i que conformen el servei Meteomar per fer prediccions a les diferents zones de la comarca.

L’estació meteorològica de Calella recollirà dades per gestionar les pluges torrencials, onades de calor i protegir a les persones i els béns. L’estació se suma així a les 15 repartides pel Maresme i que conformen el servei Meteomar per fer prediccions acurades a les diferents zones de la comarca.

En concret, l’estació permetrà recollir dades que serviran per treballar els efectes del canvi climàtic en un territori d’alta vulnerabilitat com és el Maresme. La instal·lació servirà per disposar d’informació estadística sobre episodis de pluges torrencials o onades de calor, entre d’altres. Amb tot, el seu estudi servirà per activar mecanismes de protecció de les persones i els béns amb anterioritat.

Visita de l’alcaldessa

L’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, i el regidor de les Àrees de Sostenibilitat i Serveis de Ciutat, Albert Torrent, van visitar divendres les instal·lacions per conèixer de primera mà el seu funcionament. A més, els va acompanyar la consellera de Medi Ambient i Canvi Climàtic del Consell Comarcal del Maresme.


Publicitat

L’estació té 10 metres d’alçada i està completament automatitzada. Se situa al nord del Far de Calella i permet obtenir dades en temps real i en tot moment. Així doncs, permetrà detectar la temperatura, la humitat, la pluja, la velocitat i direcció del vent, la radiació solar neta, la radiació ultraviolada i la pressió atmosfèrica.

L’Ajuntament de Calella, el Consell Comarcal del Maresme i la Diputació de Barcelona s’han implicat en la instal·lació de la nova estació meteorològica. Calella comptarà així amb la cessió d’aquest espai els 30 anys vinents. El cost i el manteniment, de 1.810 euros l’any, l’assumirà íntegrament el Consell.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*