Canet de Mar Destacats Portada Societat

La Policia Local de Canet de Mar incorpora un dron per perseguir robatoris

El dron de la Policia Local de Canet de Mar. Foto: Jordi Pujolar

La Policia Local de Canet de Mar ha incorporat un dron per fer més eficient la gestió de la seguretat al municipi. El nou enginy servirà per vigilar les zones boscoses i combatre així els robatoris en habitatges aïllats, per sobrevolar zones de grans esdeveniments com el Canet Rock o per fer recerca de persones desaparegudes a llocs de difícil accés.

El nou dron de la Policia Local de Canet permetrà vigilar zones boscoses i combatre els robatoris, així com fer recerca de persones desaparegudes. Tot i això, l’aparell no combatrà els furts i petits robatoris, que la plataforma Canet Segur ha denunciat que han augmentat recentment. L’alcaldessa, Blanca Arbell, nega que les dades indiquin això i considera que s’està “magnificant” la situació. En aquest sentit, el director general de Seguretat, Jordi Jardí, assegura que la mitjana de delictes al municipi està “una mica per sota” de la mitjana catalana, tot i que no n’ha facilitat les dades concretes. La percepció de la seguretat, diu, “no depèn de les ‘fake news'”.

Eines per a combatre els delictes

Els responsables polítics també s’han compromès, per la seva banda, a continuar dotant a la policia de les eines necessàries per combatre tota mena de delictes, com el dron que s’ha presentat aquest dijous. Aquest aparell no servirà per combatre aquests furts, però si altres situacions, com els robatoris en habitatges.

El dron disposa d’una càmera dual que incorpora la visió tèrmica. També té un projector de llum per actuar de nit i un altaveu per enviar missatges a la ciutadania. A més del dron, pròximament la Policia Local preveu incorporar també al parc tecnològic del cos una dotzena de càmeres de videovigilància, que s’afegiran a les divuit ja existents.


Publicitat

Actualment bona part de les càmeres existents són de lectura de matrícules i estan ja perimetrats tots els accessos al municipi. Les noves càmeres seran majoritàriament de seguretat ciutadana perquè la Policia Local pugui combatre també amb tecnologia els furts.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*