Calella Portada Societat

L’Hospital de Calella posa en marxa el programa d’alta precoç en el postpart

Un nadó acabat de néixer

L’Hospital Comarcal Sant Jaume de Calella ha implantat aquest mes de març el programa d’alta precoç en el postpart. Això significa que les dones amb embarassos de baix risc podran marxar a casa entre 24 i 48 hores després de donar a llum sempre i quan el part s’hagi desenvolupat sense complicacions tant per la mare com per al nadó.

Marta González, cap de servei de Ginecologia i Obstetrícia de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, explica que “l’alta precoç comporta diversos beneficis tant per a la salut de la mare com per a la del nadó. Permet millorar l’adaptació familiar i reforçar els vincles afectius entre els progenitors i l’infant, ja que es torna ràpidament al domicili”.

Per tal de poder acollir-se al programa d’alta precoç les mares ho han de sol·licitar després del part. Els requisits són que la mare hagi tingut un part natural o instrumentat normal i sense complicacions i que posteriorment es trobi bé i no precisi cap tractament ni seguint mèdic concret. En el cas del nadó el seu estat de salut ha d’estar dins els paràmetres de la normalitat, i que no hagi tingut cap problema adaptatiu durant les primeres hores de vida.

També és necessari que no hi hagi factors de risc familiars, socials o ambientals com drogodependències, antecedents de maltractament infantil o malaltia mental d’algun dels membres cuidadors, entre altres.


Publicitat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*