Destacats Mataró Portada Salut Societat

Mataró reobre els parcs infantils vuit mesos després

Operaris municipals de l'Ajuntament de Mataró desprecinten un parc infantil. Foto: ACN - Jordi Pujolar

Els parcs infantils de Mataró tornen a ser oberts des d’aquest dilluns, després que l’Ajuntament decidís tancar-los el passat mes de juliol per l’evolució de la pandèmia. Va ser l’única gran ciutat que va fer-se enrere en l’obertura de les zones d’esbarjo que es va universalitzar el mes de juny de 2020.

A la capital del Maresme hi ha 128 zones de joc infantil a l’aire lliure que ja estan disponibles per als infants. La brigada ja en va fer una primera neteja el divendres per tal de preparar els espais per a la reobertura, retirant males herbes en alguns espais que havien quedat mig abandonats per desús.

Aquest dilluns els operaris han continuat netejant la sorra i s’ha retirat els precintes que impedien l’accés a tobogans i gronxadors. Un total de sis equips han recorregut la ciutat per reobrir els parcs i a mig matí ja hi havia alguns nens que en gaudien a la sortida de les escoles. Es preveu que l’hora de màxima afluència arribi a la tarda.

Pressió social i política

Les dades sanitàries i la impossibilitat de controlar-ne l’aforament i la neteja han estat els arguments que ha esgrimit el consistori fins als darrers dies. Des de fa unes setmanes, un grup de famílies havia reivindicat l’obertura d’aquests espais després de gairebé vuit mesos de tancament. El moviment ‘Obrim els parcs de Mataró’ ha visibilitat la situació que es vivia a la ciutat, en comparació amb la que hi havia a la resta de grans ciutats del país.

El govern municipal també ha patit la crítica des de dins. El soci minoritari, En Comú Podem, va arribar a demanar públicament a l’alcalde socialista, David Bote, que obrís els parcs després d’haver-ho demanat internament durant “mesos”. El consistori assegura ara que si les dades epidemiològiques no empitjoren, els parcs continuaran oberts.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*