Uncategorized

Polèmica a Vilassar de Mar pels nous sous dels regidors de l’Ajuntament

Els nous sous dels regidors de l’Ajuntament de Vilassar de Mar han generat una polèmica al municipi en els darrers dies. L’equip de govern (majoria absoluta de CiU) ha aprovat en el darrer Ple municipal un augment del sou dels regidors. Els convergents defensen que aquest increment no suposa cap despesa extraordinària en el pressupost municipal del consistori del 2011 ja que s’afronta amb una partida de diners sobrant provinent de la renúncia de l’alcalde, Joaquim Ferrer, al seu sou en ser nomenat diputat delegat de la Diputació de Barcelona. L’oposició en bloc, formada per PSC, PP, IC-V-EuiA, CUP i ERC, s’ha mostrat contrària a la mesura i ha votat en contra perquè considera que en temps de crisi aquests diners es poden destinar a altres necessitats socials més urgents de la població.

Tots els grups de l’oposició han llegit un manifest contrari a aquesta mesura en el darrer Ple municipal i han acusat en un comunicat a l’equip de govern d’oportunisme ja que “el mateix alcalde ha posat com a excusa la crisi i les dificultats econòmiques que travessa l’Ajuntament per retallar en totes les partides del pressupost”. Afegeixen que “no es pot mantenir aquest discurs i, a la vegada, incrementar-se el sou”.

Per la seva banda l’equip de govern ha explicat en una nota que amb la renúncia del sou de l’alcalde s’ha generat una bossa de 63.750 euros que es redistribuirà entre els regidors de govern de forma proporcional a la seva dedicació i els regidors de l’oposició per assistència a plens ordinaris. La resta genera un estalvi per a les arques municipals de 23.000 euros. D’aquesta manera tres tinents d’alcalde passen a cobrar 2.120 euros bruts mensuals, un tinent d’alcalde 1.870 euros bruts i un altre, 1.620 euros bruts. Els altres tres regidors de l’equip de govern passen a cobrar 1.449 euros bruts i els regidors de l’oposició passen a percebre 574 euros per assistència a les sessions ordinàries de ple, una xifra que també cobrarà l’alcalde a partir d’ara.

L’equip de govern també ha explicat que l’increment del sou dels regidors, un 17% en el cas dels del govern i un 29% en el dels de l’oposició, està per sota del que recomanen les entitats municipalistes com l’ACM i l’FMC per a un poble de 20.000 habitants.


Publicitat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*