Destacats Portada Societat Tordera

Treballadors d’Oysho Logística a Tordera fan vaga per exigir l’equiparació salarial

Un grup de treballadors aturant un camió a l'accés a la planta d'Oysho Logística a Tordera. Foto: ACN - Albert Segura Lorrio

La plantilla d’Oysho Logística a Tordera ha aturat l’activitat a la planta en el marc d’una jornada de vaga per reclamar que s’equiparin les seves condicions laborals a la d’altres empleats del grup Inditex. El comitè d’empresa ha convocat l’aturada des de diumenge a les 21.00 h i fins dilluns a les 22.00 h amb l’objectiu d’afectar tots els torns.

Els treballadors d’Oysho Logística denuncien que les diferències salarials amb altres empreses del mateix grup i del mateix polígon són de fins a 300 euros. A més, diuen que si es compara amb els centres de Galícia s’arriba a un greuge d’un 45% de la massa salarial. És per això que en el marc de la vaga el col·lectiu ha instal·lat unes carpes com a punt fronterer al pont que fa d’accés a diverses plantes del grup. Un cop hi arriba un camió amb mercaderies o un cotxe, l’aturen, i si s’adreça a la d’Oysho no el deixen passar. Si va a qualsevol altre centre, en canvi, se li permet l’entrada.

Alberto Fernández, portaveu del comitè d’empresa, denuncia que “portem un any i dos mesos negociant amb l’empresa un acord amb noves condicions, però la direcció es nega a fer cap millora”. Asseguren que la plantilla d’Oysho es troba en el darrer lloc a l’escala salarial del grup Inditex, per la qual cosa reclamen una equiparació de condicions.

Manca d’entesa entre les parts

La darrera reunió entre les parts va tenir lloc divendres passat. “L’empresa no va venir amb els mateixos interlocutors”, assegura Fernández; una situació que d’entrada els va sobtar i que va confirmar la falta d’entesa entre les parts. “Reclamem les mateixes condicions que els treballadors de Bershka o de Massimo Dutti”, apunta el portaveu dels treballadors. “A més, som dels centres menys automatitzats, amb una càrrega de treball més física per als treballadors”, afegeix.


Publicitat

Segons fonts del comitè d’empresa, el seguiment de la jornada de vaga està sent aquest dilluns del 85% en un centre amb 140 treballadors. La valoració, de moment, és “d’èxit”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*